Pasi importanti pentru vanzarea cartilor vechi

Pentru persoanele care vor sa isi vanda cartile exista cumparatori de carti vechi, precum Cumparcarti.ro, interesati pentru orice domeniu. Indiferent de domeniul din care fac parte volumele acestea nu vor fi refuzate de anticariate. Atunci cand sunt gasite anticariatele care cumpara carti, exista o serie de pasi care trebuie urmati pentru a vinde in cele mai bune conditii cartile vechi.

Contactarea anticariatului

Pentru inceput este important sa fie luata legatura cu personalul din anticariat pentru a stabili o intalnire in vedere achizitionarii cartilor. Este important ca de la bun inceput sa fie specificat macar estimativ numarul de volume care sunt oferite pentru vanzare si tipul acestora. Ulterior, in functie de programul vanzatorului se vor stabili ora si data intalnirii.

Curatarea cartilor

Cartile trebuie sa aiba un aspect bun pentru a obtine un pret mai mare. Atunci cand stau mult in biblioteca, aceste carti tind sa se umple de praf si par sa isi piarda din stralucire si miraj. Chiar si copertile lucioase ajung sa fie terne si plictisitoare.

Nu se pot prezenta asa in fata unui evaluator, motiv pentru care se impune ca volumele sa fie curatate inainte. Pot fi sterse cu o carpa pe coperta, iar interiorul verificat. Acesta este primul pas pe care orice posesor de carti trebuie sa il faca inainte de a le scoate la vanzare.

Sortarea cartilor

Sunt persoane care sorteaza cartile pe dimensiuni. Nu este neaparat gresit, insa nu acesta este cel mai bun criteriu. In cazul in care exista colectii intregi, se recomanda amplasarea acestora separat, stocate in ordinea volumelor. Chiar si atunci cand colectiile nu sunt complete, cartile care apartin aceleiasi colectii pot fi puse separat, atatea cate sunt, in ordinea in care se recomanda a fi citite.

Cartile care au mai multe volume, indiferent daca sunt toate sau doar anumite volume, trebuie puse unele peste altele in acelasi loc. Ulterior, cartile intr-un singur volum care nu apartin unei colectii pot fi sortate pe categorii. Cartile de beletristica stau intr-un teanc separat de dictionare, carti tehnice, carti de specialitate sau carti de stiinte umane. Fiecare carte in categoria ei.

Ulterior se va face sortarea pe volume unde este cazul. Dupa ce a fost facuta si sortarea pe volume se poate trece la sortarea in functie de alte criterii. Spre exemplu se poate face sortarea pe dimensiuni, deoarece cartile din aceeasi serie de cele mai multe ori au acelelasi dimensiuni. Daca acest lucru nu este posibil, se poate face pur si simplu o sortare alfabetica sau cartile pot fi lasate asa.

Sortarea si curatarea cartilor inainte de a fi vandute ajuta foarte mult evaluatorul. Acesta se va misca mult mai repede, ceea ce implica economie de timp si pentru vanzator, si va putea sa evalueze mai corect cartile din biblioteca.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.