Moda anilor 1960 si personalitatile care au consolidat-o

De la albinele lui Brigitte Bardot la printurile geometrice ale lui Mary Quant, fiecare pictograma de moda din anii 1960 a contribuit cu propriul stil de semnatura a acestui deceniu (o tema care a continuat in moda anilor 1970 si mai departe). Era epoca grupului de fete, supermodelul de gamina si fetele originale din IT, care inca o inspira pe Alexa Chung si alte personalitati a acestei generatii.

Anii saizeci inca ofera designerilor de astazi o inspiratie nesfarsita, de la geanta Birkin, la feminismul lui Dior, pe stilul Factory Girl, al lui Edie Sedgwick.

Dupa un deceniu de talie subtire, fuste complete, par si machiaj impecabil, multe traditii de moda au fost sparte intr-un act de revolta, reflectand schimbarile sociale si politice importante ale deceniului. Era epoca in care nici o fusta nu era prea scurta, insa astazi, se poate multumi deceniului pentru culottes, printuri geometrice si siluete boxy.

Edie Sedgwick

Socialistul bogat a scenei de arta din New York si o anumita muza a lui Andy Warhol, Edie Sedgwick  a fost fata originala IT. Ingredientele esentiale ale esteticii ei frumoase au fost eyeliner-ul, cerceii de tip candelabre, rochii mini cu pantaloni negri si parul de platina .

Twiggy  

Moda din anii 1960 nu ar fi completa fara a o mentiona Twiggy, numele real Lesley Hornby. Coafurile de tip bob au fost in top pentru   anii 1920 , dar aceasta fata a marcat un eveniment,  cu o coafura scurta, in istorie – cultura pixie. Una dintre cele mai mari muze din toate timpurile, Twiggy a evoluat rapid ca supermodel cu faima, datorita machiajului ei si frizurii baietesti. Aproape peste noapte, ea a devenit imaginea deceniului, instantaneu recunoscuta, a fost imortalizata pe toate afisele tiparite de Andy Warhol si pe pungile de cumparaturi M&S.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.