Filmele lui David Fincher – de la cel mai slab, pana la cel mai apreciat

David Fincher este renumit pentru talentul sau de a realiza producții usor dark si pe alocuri, destul de inconfortabile. Forma sa preferata de exprimare a ideilor prin film, este satira. Iata cele 11 titluri ale filmelor lui Fincher, from worst to best:

Alien 3

Ellen aterizează de urgență pe Fiorina 161, o închisoare de maximă securitate. Când o serie de evenimente ciudate au loc la scurt timp după sosirea ei, Ripley își dă seama că a adus cu ea un vizitator nedorit.

Panic Room

O femeie divorțată și fiica ei diabetică se refugiază în camera de siguranță a casei pe care au cumpărat-o de curând, atunci când trei bărbați intră prin efracție, căutând o avere dispărută.

The Game

După ce un bancher bogat din San Francisco primește oportunitatea de a participa la un joc misterios, viața lui este dată peste cap și începe să se întrebe dacă nu cumva este vorba de o conspirație ascunsă pentru a-l distruge.

Mank

Hollywood-ul anilor ’30 este reevaluat prin ochii criticului social și scenaristului alcoolic Herman J. Mankiewicz, care se grăbește să termine scenariul filmului Cetățeanul Kane (1941).

The Curious Case of Benjamin Button

Benjamin Button, un bărbat care sufera de o conditie ce il face sa intinereasca, odata cu trecerea anilor, trebuie sa invete sa traiasca alaturi de oameni al caror vieti se desfasoara normal.

The Girl with the Dragon Tattoo

Jurnalistul Mikael Blomkvist este ajutat în misiunea de căutare a unei femei dispărute de 40 de ani, de Lisbeth Salander, o tânără hacker.

Gone Girl

Amy Dunne dispare subit de acasa, in ziua aniversarii de 5 ani de casatorie, iar Nick, sotul acesteia, este privit cu ochi rai de toate cunostintele, care il considera vinovat.

Zodiac

Între 1968 și 1983, un caricaturist din San Francisco devine detectiv amator, obsedat de Zodiac, un individ neidentificat care terorizează California de Nord producand o serie de crime.

Se7en

Doi detectivi, unul începător și celalalt veteran, vânează un ucigaș în serie care folosește cele șapte păcate biblice, drept motive.

The Social Network

Mark Zuckerberg creează rețeaua de socializare care va deveni cunoscută sub numele de Facebook și este dat în judecată de doi frati, care susțin că le-a furat ideea.

Fight Club

Un funcționar insomniac și un fabricant de săpunuri, formează un club de luptă clandestin care se transformă într-o secta.