Te confrunti cu gingivita? Cum te poate ajuta detartrajul?

Depunerile de tartru si placa bacteriana nu sunt numai inestetice, ci reprezinta si o cauza care poate determina aparitia bolilor parodontale, daca nu sunt indepartate. Cei care se confrunta deja cu gingivita – o afectiune a gingiilor – ar trebui sa nu mai amane controlul stomatologic pentru a preveni escaladarea acesteia intr-o boala parodontala.

Una dintre cele mai eficiente si accesibile metode de a trata gingivita este detartrajul, mai ales daca este insotit si de o igienizate profesionala. De aceea, persoanele care isi doresc un tratament complet de detartraj in sector 2 ar trebui sa aleaga clinica Elveto Dent, o clinica stomatologica performanta.

Cum se realizeaza detartrajul?

Tehnicile prin care se poate efectua detartrajul pot fi diferite, adesea fiind vorba despre doua modalitati: manual sau cu ultrasunete. Desi cele doua metode pot fi folosite in cadrul unui singur tratament de indepartare a tartrului, in cele mai multe cazuri se prefera numai utilizarea dispozitivelor cu ultrasunete, deoarece procedura este mai eficienta si mai rapida.

Ultrasunetele emise de un aparat special disloca depunerile de tartru, care astfel sunt eliminate de pe suprafata dintelui, procedeu care este insotit si de un jet de apa, al carui rol este acela de a preveni supraincalzirea dintelui si aparitia leziunilor la nivelul smaltului.

Cabinet stomatologic din Iancului | Detartraj in sector 2 | Elveto-Dent.ro

detartraj in sector 2

Un tratament complet de detartraj este insotit si de o igienizare profesionala, tratament care este disponibil si in cadrul clinicii Elveto-Dent.ro. Aceasta igienizare consta intr-un periaj profesional, realizat cu periute speciale, dupa care suprafat dintilor este lustruita cu niste gume de cauciuc si o pasta speciala.

Urmatoarea etapa este Air Flow-ul, prin care se indeparteaza petele si alte coloratii de la nivelul dintelui, cu o pulbere abraziva, de bicarbonat, care este insotita de multa apa. Intregul tratament se incheie prin fluorizarea dentara, pentru care se folosesc paste cu diferite arome.

Pacientii care apeleaza la cabinetul stomatologic din Iancului mai sus amintit vor fi astfel tratati impotriva gingivitei, detartrajul fiind recomandat sa se realizeze de aproximativ 2 ori pe an.

Astfel, nu numai ca este tratat o afectiune dentara neplacuta si dureroasa, ci se previne si aparitia bolilor parodontale, care sunt ireversibile.