De ce sapa cainii si cum ii oprim

Este foarte probabil ca orice caine sa fi sapat o groapa in curtea casei la un moment dat. De ce sapa cainii? Din multe motive, precum: plictiseala, vanatoarea, confortul, dorinta de a atrage atentia sau pur si simplu, instinctul. Exista cateva metode pentru a-l impiedica pe patruped sa mai sape gropi in curtea casei. Nimeni nu isi doreste o curte asemeni unui camp de lupta, asa ca proprietarii trebuie sa actioneze in acest sens.

Cum afla proprietarii de ce sapa cainii si tehnici ce incetare a obiceiului

In primul rand, trebuie diagnosticata problema. Daca isi dau seama de ce sapa cainele sau in curtea casei, sansele stapanului de a schimba comportamentul patrupedului se vor imbunatati. Unele sapaturi sunt aleatorii si nu pot fi diagnosticate, dar, de obicei, exista motive care pot fi identificate. Cainii adesea sapa gropi pentru unul sau mai multe dintre urmatoarele motive: divertisment, confort fizic, dorinta de a atrage atentia sau cautarea prazii. Proprietarul trebuie sa urmareasca unde, cand si cum sapa cainele pentru a determina motivul.

Sapatul este un instinct natural al cainilor si pentru majoritatea este imposibil de oprit complet. Unii caini au fost nascuti pentru asta, precum terrierii. Daca sapatul este o problema, oamenii trebuie sa analizeze foarte bine rasele cainilor inainte de aduce un patruped acasa.

Stapanii pot incepe prin a-i oferi cainelui mai multa atentie. Dupa cum atesta iubitorii de caini, patrupezii nu sunt foarte diferiti de copii, ca dovada a faptului ca isi doresc sa atraga atentia prin orice mijloace. Este posibil ca el sa creada ca atrage atentia stapanului atunci cand sapa o groapa in curtea casei, chiar daca o face intr-un sens negativ. Daca stapanul crede ca acesta este motivul, cainele trebuie ignorat dupa ce sapa, oferindu-i-se atentie atunci cand are un comportament bun. El nu trebuie pedepsit dupa ce sapa. Un caine fericit nu va avea un astfel de comportament, deci atentia stapanului trebuie sa fie mai mult atintita catre patruped.

Cainii pot sapa pentru ca sunt plictisiti. In general, daca prezinta un comportament hiperactiv, acesta este motivul. Inseamna ca are nevoie de timp petrecut cu alti catei si cu stapanul, de jucarii noi si de plimbari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.