Ai nevoie de calorifere in bai? Iata cum se calculeaza puterea optima a acestora!

Cei care au nevoie de calorifere in bai din diverse motive, fie pentru ca le schimba pe cele vechi, fie pentru ca isi amenajeaza o casa noua, trebuie sa tina cont de anumite detalii inainte de a le alege. Unul dintre cele mai importante este puterea pe care trebuie sa o aiba caloriferele astfel incat sa incalzeasca suficient camera.

Confortul termic este foarte important in intreaga casa, iar baia nu face exceptie. Dupa dus, nimeni nu isi doreste sa se afle intr-o incapere insuficient incalzita, iar prosoapele calde ridicate de pe calorifer sunt esentiale in timpul iernii pentru un plus de confort si rasfat. Din aceste motive, calculul puterii optime a caloriferelor este un pas care nu trebuie sarit.

Ce trebuie sa stie cei care au nevoie de calorifere in bai?

Puterea calorica a caloriferelor care se monteaza in bai depinde de doua aspecte importante, acestea alegandu-se tinand cont de:

  • sursa disponibila;
  • tipul de camera.

Sursa disponibila face referire la felul in care casa sau apartamentul sunt racordate la retea. Poate fi vorba despre o centrala proprie sau despre Radet. In ceea ce priveste tipul camerei, este vorba despre incaperi izolate sau neizolate.

De asemenea, pentru un confort termic sporit, pentru baie se pot alege calorifere din aluminiu. Motivul? Aluminiul este un conductor termic excelent, care nu are nevoie de prea multa energie pentru a se incalzi. In plus, investitia va fi rentabila, avand in vedere pretul accesibil.

Calorifere in bai | Calorifere din aluminiu | eCalorifere.ro

calorifere in bai

Calculul puterii optime a caloriferului

Pentru a calcula puterea ideala a caloriferului care urmeaza sa fie ales pentru baie, este nevoie sa se cunoasca dimensiunile incaperii: lungimea, latimea si inaltimea. In plus, se iau in calcul si sursa disponibila, dar si tipul de camera, conform mentiunilor de mai sus. Astfel, pentru o baie cu lungimea de 3m, latimea de 4m si inaltimea de 2,4m dintr-o locuinta cu centrala proprie, insa neizolata, va fi nevoie de o putere totala de 1380 W.

Cei care doresc sa calculeze puterea optima pe care ar trebui sa o aiba caloriferele din baie si din casa, pot vizita eCalorifere.ro, unde vor gasi un calculator special in care trebuie sa introduca doar cateva date simple.