Cum se trateaza hemoroizii hemoragici?

Hemoroizii sunt vase de sange umflate in jurul anusului si rectului. Multi oameni nu sunt constienti de faptul ca au hemoroizi pana cand acestia nu sangereaza, devin inconfortabili sau incep sa provoace durere.

Simptome

Hemoroizii hemoragici apar de obicei dupa miscarea intestinului. O persoana poate vedea urme sau dungi de sange dupa stergere. Uneori, cantitati mici de sange pot fi vizibile in vasul de toaleta sau in scaun.

Sangele din hemoroizii care sangereaza este de obicei rosu aprins. Oamenii ar trebui sa anunte un medic daca sangele pe care il vad este mai intunecat, deoarece acest lucru poate indica o problema mai mare in tractul gastrointestinal.

Alte simptome ale hemoroizilor includ:

  • umflatura in jurul anusului;
  • senzatia ca scaunul este blocat in interiorul anusului in timpul sau dupa o miscare intestinala;
  • mancarime in jurul anusului;
  • iritatie in jurul anusului;
  • descarcare de tip mucus din anus;
  • o senzatie de presiune in jurul anusului.

Uneori, un cheag de sange se poate dezvolta in interiorul hemoroidului. Aceasta se numeste hemoroid trombozat. Pe masura ce un hemoroid trombozat se umfla, presiunea din tesuturile din jur poate provoca ruperea si sangerarea acestuia.

Sangele unui hemoroid trombozat tinde sa fie intunecat si coagulat. Ele sunt adesea foarte dureroase si, de obicei, necesita tratament.

Tratamente medicale

Tratamentele medicale pentru sangerarea hemoroizilor depind de severitatea simptomelor si daca hemoroidul este intern sau extern. Hemoroizii interni se formeaza in interiorul rectului. Hemoroizii externi se formeaza sub piele in jurul anusului.

Optiunile de tratament pentru hemoroizii interni includ:

Fotocoagulare cu infrarosu: aceasta procedura bazata foloseste un laser pentru a deteriora tesutul hemoroidal, determinandu-l sa se micsoreze si sa se retraga.

Ligarea benzii de cauciuc: acest tratament implica plasarea unei benzi mici la baza unui hemoroid intern pentru a intrerupe alimentarea cu sange. Hemoroidul cade de obicei dupa 5-7 zile mai tarziu.

Scleroterapia: acest tratament implica injectarea de substante chimice in hemoroizi pentru a-i micsora. Acest tratament este potrivit numai pentru hemoroizii usori.

Optiunile de tratament pentru hemoroizii externi includ:

Indepartarea in cabinet: uneori, un medic poate elimina un hemoroid in cabinet. Aceasta implica amortirea zonei cu un anestezic local, apoi taierea hemoroidului.

Hemoroidectomie: aceasta abordare chirurgicala a indepartarii hemoroizilor este de obicei pentru hemoroizii severi, mari sau recurenti. Este mai invaziva decat eliminarea in cabinet. Unele interventii chirurgicale pot necesita anestezie generala.