Masinile care vor avea 30 de ani in anul 2023

Anul viitor, aceste masini vor avea 30 de ani si vor putea intra in categoria masinilor oldtimer. Deci vor beneficia de o taxa de circulatie foarte redusa.

Care sunt masinile care vor avea 30 de ani in 2023?

Porsche 911, tip 993. Ultimul model de 911 a fost echipat cu un motor cu racire pe aer cu o sonoritate atat de caracteristica. Iar modelul Porsche 993 era mult mai viril fata de 964 pe care il inlocuia. In zilele noastre, este o masina foarte cautata si apreciata de catre colectionari care apreciaza toate caracteristicile sale si simplitatea sa de utilizare, in ciuda relativei sale modernitati.

Citroen Xantia. Da, masina care a inlocuit modelul BX va avea in curand 30 de ani! Are o frumusete transcedentrala, ofera un confort de utilizare la cel mai inalt nivel si are cea mai moderna conceptie. Deci se poate folosi fara probleme in viata de zi cu zi. Motorului ii lipseste putin caracterul, dar da dovada de o sobrietate apreciabila.

Fiat Punto. O masina deloc scumpa, practica si robusta, s-a vandut la inceputurile sale ca painea calda. Dar, sa gasesti un exemplar cu putini kilometri la bord si in stare perfecta nu este un lucru deloc usor.

Ford Mondeo. O alta masina extrem de populara care a putut sa fie observata pe toate soselele. Ford Mondeo a fost o masina perfecta pentru familie, prin excelenta la inceputul anilor 1990. Nu era foarte frumoasa, dar nu era nici urata.

Volskwagen Golf III Cabriolet. O masina nu prea apreciata deoarece era considerata prea riguroasa deoarece avea o linie prea banala si un habitaclu destul de trist. Dar, din fericire, totul a fost de calitate si inca se mai pot vedea pe sosele numeroase modele.

Mercedes Classe C. O masina care se voia clasica in aparenta, dar in realitate era o versiune mai redusa a masinii Classe E si mai abordabila. O concurenta pentru BMW Seria 3 mai confortabila si mai luxoasa. Dar nu atat de sportiva ca si aceasta. Dar, chiar si asa s-a vandut la peste 1,8 milioane de exemplare.