Iata cat de important este un cititor de coduri de bare si de ce nu ar trebui sa lipseasca din magazinul tau!

Desi exista magazine in care oamenii isi pot face cumparaturile pentru care platesc singuri, fara ca aceasta activitate sa mai fie intermediata de un casier, numarul acestora este unul mic chiar si la nivel global. In Romania, un sistem asemanator poate fi intalnit in unele lanturi de supermarketuri, unde clientii au posibilitatea de a-si scana si plati singuri produsele cumparate – asa-cunoscutele case self-scan.

Cu toate acestea, prezenta casierului este in continuare una importanta, acesta fiind cel care ajuta oamenii sa isi poata finaliza cumparaturile, prin scanarea si calcularea sumei totale, pentru care tot casierul trebuie sa incaseze contravaloarea. Pentru ca intregul proces sa fie unul cat mai rapid, timpul fiind limitat pentru toata lumea, in persoanele din spatele caselor de marcat folosesc un cititor de bare.

Cum ajuta cititorul de coduri de bare procesul de vanzare?

Calitatea produselor si a serviciilor sunt unele dintre principalele motive pentru care oamenii aleg sa frecventeze aceleasi supermarketuri, devenind astfel clienti fideli. Din categoria serviciilor de buna calitate face parte si timpul scurt pe care acestia il petrec la casele de marcat, pentru a-si plati cumparaturilor.

De aceea, comerciantii sunt preocupati sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a eficientiza cat mai mult aceasta etapa a procesului de vanzare. Pentru acest lucru, in cazul supermarketurilor, unde fluxul de clienti este unul ridicat, sunt amenajate mai multe case de marcat, care sunt utilizate in functie de cat de aglomerat este magazinul, dar sunt folosite si echipamente care sa faciliteze inregistrarea si calcularea valorii cumparaturilor pentru fiecare client.

Cititor de bare | scanner pentru cod de bare | CasedeMarcat.eu

Cititor de bare

Unul dintre aceste echipamente este si scannerul pentru cod de bare, care mai este cunoscut si ca cititor de coduri de bare. Cu ajutorul acestuia nu numai ca inregistrarea produselor se face mai rapid, dar si riscurile de eroare sunt considerabil mai mici.

Astfel de echipamente, care se conecteaza la casele de marcat, pot fi cumparate din magazine de specialitate, cum este si CasedeMarcat.eu.

In plus, astfel de scannere sunt utile atat pentru vanzarea de produse alimentare, cat si nealimentare, fiind intalnite, de exemplu, in magazine de electrocasnice sau cele de imbracaminte.