De ce sunt obiceiurile sanatoase de alimentatie pozitive

Cercetarile au aratat ca studentii si elevii invata mai bine si se pot concentra mai mult atunci cand sunt bine hraniti. Si in special alimentatia sanatoasa a aratat ca are ca rezultat note mult mai bune la scoala, o memorie si o concentrare mult mai mare, o minte mereu alerta, o procesare mai rapida a informatiilor si o atentie mult mai sporita. Alegerile alimentare sanatoase sunt de asemenea asociate si cu o imagine de sine mult mai buna. Obtinerea nutrientilor potriviti si de care corpul are nevoie printr-o alimentatie sanatoasa, ajuta la constuirea unor oase mult mai puternice, imbunatateste imunitatea, si scade riscul bolilor de inima, a diabetului si a numeroase forme de cancer.

Elevii si studentii sunt de foarte multe ori entuziasmati de noua libertate care le este oferita in momentul in care pleaca de acasa pentru a se duce la scoala. Alegerea mancarurilor si alimentatiei este una dintre aceste libertati care le este oferita studentilor, si care ii poate face foarte usor sa abandoneze stilul de viata sanatos pe care il aveau atunci cand erau acasa. De foarte multe ori acestia sunt presati de lipsa timpului si de multe ori chiar si de lipsa banilor, asa ca acestia recurg la tot felul de metode nesanatoase de alimentatie si la fast fooduri si de cele mai mute ori mancand pe fuga. Studentii de asemenea se plang de lipsa timpului si de abilitatea de a-si putea gati singuri, nevand de multe ori acces la o bucatarie si la echipamentul necesar pentru a gati.

Mancarea este foarte importanta nu doar pentru alimentatie cat si pentru dezvoltare, asa ca Restaurant Propser, restaurant sector 5 are un meniu diversificat care inglobeaza tot ceea ce un om are nevoie pentru a fi bine alimentat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.