Cum iti alegi tinuta medicala potrivita? Care este importanta culorilor acesteia?

In lista de echipamente profesionale, halatele si uniformele medicale sunt unul dintre principalele accesorii in medicina. Prin urmare, este important ca alegerea acestora sa fie una corecta de la inceput, pentru a lucra in cele mai bune conditii posibile. Cand vine vorba despre alegerea halatelor medicale, lucratorii din sectorul medical ar trebui sa tina cont de urmatoarele aspecte:

Alegerea unor halate practice si confortabile

Atunci cand este cumparata imbracaminte de lucru, trebuie sa se ia in considerare cateva lucruri importante. Acestea se refera la caracterul practic al pieselor vestimentare. Un halat bun ar trebui sa aiba un buzunar pentru depozitarea echipamentului, cum ar fi telefonul, stetoscop sau o foarfeca. In ceea ce priveste stilurile, trebuie remarcat faptul ca gulerul imbracamintei medicale joaca un rol important. In general, exista gulere infasurate, gulere in V, gulere rotunde etc.

Confortul este important, dar nu toate hainele medicale sunt confortabile. Acest lucru depinde, printre altele, de materialul din care sunt realizate. Cei care tin la calitatea materialelor si, implicit, a uniformelor medicale, ar trebui sa viziteze magazinul online MediFashion.ro.

Dimensiunea imbracamintei medicale este foarte importanta

Este necesar sa se aleaga piesele componente ale unei uniforme medicale in dimensiunile potrivite, pentru a oferi confort si siguranta in timpul desfasurarii actului medical. Un aspect care poate influenta acest lucru este chiar materialul, care trebuie sa fie o tesatura moale si respirabila, astfel ca uniformele medicale sunt realizate din poliester sau bumbac si o cantitate mica de elastan, care are capacitatea de a creste elasticitatea.

Halate medicale | uniforme de stomatologie | MediFashion.ro

Halate medicale

Sunt importante si culorile

Halatul alb este in continuare cel mai des purtat articol de imbracaminte in lumea medicala. Cu toate acestea, multi medici si dentisti folosesc alte culori, motiv pentru care, la MediFashion, sunt disponibile si uniforme de stomatologie. Multe centre medicale au coduri de culori pentru a distinge intre diferitele departamente din cadrul unitatii medicale.

Desi, in general, halatele albe sunt cele mai frecvente in domeniul medical, pot fi purtate unele halate sau tunici albe, cu borduri colorate pentru a permite diferentierea rolului in cadrul institutiei.