Alimentatia unei pisici bolnave

Ingrijitorii de feline trebuie sa stie ca alimentatia unei pisici bolnave este foarte importanta. De asemenea, nu toate pisicile mananca acelasi lucru si nici aceleasi cantitati de mancare. In functie de varsta, greutate sau sanatate, dieta poate varia. Este important sa se tina cont de aceste elemente pentru a adapta dieta la fiecare felina si mai ales atunci cand este vorba de o pisica bolnava. In acest caz, gestionarea alimentelor poate fi esentiala pentru tratarea bolii.

  • Importanta dietei unei pisici bolnave

Anumite boli la caini sau pisici necesita un control al alimentelor pentru a duce la o evolutie favorabila. Intr-adevar, prezenta sau absenta anumitor alimente, o compozitie precisa sau un aport mai mult sau mai putin semnificativ de calorii zilnice, sunt adesea determinante pentru a mentine o stare de sanatate stabila.

  • Alimentatia unei pisici cu boli renale

Problemele la rinichi sunt foarte frecvente la pisici si necesita un management dietetic special pentru a reduce afectarea rinichilor. In acest caz, cantitatea de proteine, fosfor si sodiu prezente in compozitia alimentului, trebuie redusa.

In plus, acizii grasi omega-3 trebuie adaugati pentru a imbunatati fluxul sanguin renal, la fel ca si vitaminele din grupa B. Cresterea, de asemenea, a carbohidratilor pentru a mentine nivelul de energie si a reduce metabolismul proteic – pentru a evita afectarea rinichilor.

  • Hranirea unei pisici diabetice

Dieta specifica pentru diabet este bogata in proteine ​​si fibre, si saraca in grasimi si carbohidrati. Scopul acestui tip de dieta este prevenirea obezitatii si reducerea nivelului glicemiei. Uneori, pisicilor li se ofera suplimente de arginina pentru a stimula secretia de insulina.

  • Hranirea unei pisici cu probleme articulare

Pisicile mai in varsta pot fi predispuse la probleme articulare. Pentru a minimiza durerile articulare si a intarzia degenerarea, este esential sa se includa mai multi acizi grasi omega-3 si omega-6 datorita proprietatilor antiinflamatorii.

In plus, acest tip de dieta este in general saraca in grasimi si calorii. Apoi completarea cu L-carnitina ajuta la controlul greutatii. Suprasolicitarea afecteaza articulatiile si astfel, agraveaza starea animalului. De asemenea, se recomanda reducerea cantitatii de proteine, calciu, fosfor si sodiu.