Importanta lampilor UV bactericide

Lampa UV bactericida a devenit una dintre cele mai viabile metode de dezinfectare datorita eficientei si rapiditatii cu care lumina UV-C distruge 99.99% dintre bacterii. Situatia actuala cauzata de pandemia de COVID a readus in atentia publicului larg tehnologia UV-C, tot mai multe cadre medicale declarand si sustinand public eficienta lampilor UV-C in sterilizarea suprafetelor.

Prin intermediul radiatiilor emise de catre lampile bactericide, membrana celulei microogranismelor patogene este strapunsa, iar AND-ul acestora este distrus.

Avantajele lampei UV bactericide

Exista multiple avantaje ale folosirii unei lampi bactericide. Acestea se datoreaza faptului ca dezinfectia prin radiatii UV nu implica utilizarea constanta de substante chimice, un prim avanataj fiind, asadar, cel legat de economia pe care o aduce. Prin utilizare, se elimina necesitatea achizitionarii de antiseptice costisitoare si, mai ales, este scos din ecuatie efortul depus de catre personalul uman in procesul dezinfectiei.

In ceea ce priveste eficienta, numarul de bacterii inactivate este foarte mare, intr-un timp foarte scurt, iar consumul de energie este extrem de mic. Tuburile UV superioare din punct de vedere calitativ asigura functionarea in parametri optimi dezinfectiei pana la 8000 de ore, activitatea indelungata reprezentand astfel un alt avantaj al folosirii unui astfel de dispozitiv.

Un alt avantaj al acestei tehnici medicale este si cel legat de posibilitatea desfasurarii procesului de dezinfectie in lipsa personalului uman. Datorita unui dispozitiv programator, se poate fixa intervalul orar in care lampa bactericida sa actioneze asupra microaeroflorei intr-o anumita incapere.

Lampa UV bactericida | tehnica medicala | Med-Tehnica.ro

Lampa UV bactericida

Mai mult decat atat, siguranta este un aspect pe care persoanele se pot boza atunci cand detin un astfel de dispozitiv. Dupa folosire, nu vor exista produsi secundari sau reziduuri, inconveniente ce survin in cazul metodelor chimice de dezinfectie.

La capitolul de adaptabilitate la spatiu si program de lucru, persoanele pot alege intre lampi cu radiatie indirecta, ce pot fi folosite in prezenta personalului, in timpul desfasurarii programului de lucru, cat si lampi cu radiatie directa, ce nu permit acest lucru.

Pe Med-Tehnica.ro exista o gama larga de lampi UV bactericide, ce distrug in mod eficient microorganismele din regiunea iradiata prin emisia de radiatie UV-C cu radiatie ultravioleta.