Beneficii pentru sanatate ale consumului de ceai verde cu suc de lamaie

Ceaiul verde cu suc de lamaie este o bautura linistitoare care se poate savura in orice moment al zilei. Este plin de aroma, delicios si usor de preparat. Este, de asemenea, foarte nutritiv, iar cercetarile au descoperit ca este asociat cu o lista lunga de beneficii pentru sanatate.

Bogat in antioxidanti

Ceaiul verde si lamaile sunt ambele bogate in antioxidanti, compusi care ajuta la protejarea impotriva inflamatiei si a deteriorarii celulelor cauzate de oxidare.

Ceaiul verde, in special, este bogat in antioxidanti precum galatul de epigalocatechina (EGCG), quercetina, acidul clorogenic si teogalina.

Lamaile sunt o sursa buna de antioxidanti acid ascorbic, hesperidina, naringina si acid ferulic.

Cercetarile sugereaza ca antioxidantii joaca un rol cheie in sanatate si pot proteja impotriva afectiunilor cronice, inclusiv a bolilor de inima, a diabetului, a cancerului si a obezitatii.

Promoveaza pierderea in greutate

Ceaiul verde cu lamaie poate fi un plus excelent pentru o dieta sanatoasa de slabit. De fapt, mai multe studii au sugerat ca ceaiul verde poate sprijini pierderea in greutate si poate stimula arderea grasimilor.

Conform unei analize a 15 studii, consumul de ceai verde cu cantitati mai mari de EGCG timp de cel putin 12 saptamani a dus la scaderea greutatii corporale si a grasimii corporale.

Intr-un studiu efectuat pe 115 femei s-a constatat, de asemenea, ca administrarea extractului de ceai verde timp de 12 saptamani a dus la reduceri semnificative ale greutatii corporale, a indicelui de masa corporala si a grasimii de pe burta.

Protejeaza impotriva diabetului

Interesant este faptul ca unele cercetari sugereaza ca ceaiul verde ar putea ajuta la imbunatatirea controlului glicemiei si la protejarea impotriva diabetului de tip 2. Potrivit unei analize, consumul de ceai este legat de un risc mai mic de diabet de tip 2 si complicatii legate de diabet.

Consumul regulat de ceai poate reduce, de asemenea, inflamatia si poate spori capacitatea organismului de a utiliza insulina eficient. Insulina este hormonul care muta zaharul din sange in celule.

Intr-un studiu efectuat pe 92 de persoane cu diabet de tip 2 s-a constatat, de asemenea, ca administrarea extractului de ceai verde timp de 16 saptamani a redus rezistenta la insulina. Acest lucru poate ajuta la un control mai bun al zaharului din sange.