Zgomotul motorului si necesitatea schimbului de ulei

Nimanui nu ii place un motor zgomotos, iar cine are unul, probabil ca este in cautare unui remediu. Intr-adevar, exista multe cauze care conduc la un motor zgomotos, insa principala cauza este uleiul. Pot aditivii pentru motor sau ulei de motor sa faca un motor mai silentios? Raspunsul este relativ, insa merita incercat!

Depinde care este cauza reala a unui motor zgomotos. Considerand ca un ulei proaspat poate linisti un motor zgomotos, ar trebui sa va ganditi care este functia reala a uleiului de motor. Acesta actioneaza pentru a lubrifia piesele in miscare si pentru a le proteja de deteriorarea cauzata de contactul metal-metal. Uleiul protejeaza, de asemenea, suprafetele lubrifiate prin curatarea depunerilor daunatoare si indepartarea acestora de pe suprafete. Un alt beneficiul al uleiului este acela ca neutralizeaza acizii corozivi care se formeaza la caldura si sub presiunea mediului motorului. In cele din urma, uleiul de motor serveste importanta functie de a dispersa si de a transfera caldura departe de componentele motorului.

Daca uleiul de motor poate diminua zgomotul acestuia depinde si de cauza sau cauzele zgomotului. Cea mai evidenta posibilitate ar fi contactul metal-metal. Cu toate acestea, daca zgomotul motorului este legat de acest lucru, este pentru ca nivelul uleiului este foarte scazut si nu reuseste sa lubrifieze suficient toate piesele.

Alteori, zgomotul provine de la supapele motorului. Acest lucru poate rezulta nu numai din lipsa uleiului, ci din faptul ca acesta este prea vechi si incepe sa se descompusa sau se transforma in spuma. Oricum, cert este ca nu exista suficienta lubrifiere care sa ajunga la aceste componente, motiv pentru care apare si zgomotul.

Tractari auto non-stop, asistenta rutiera – seriozitate, profesionalism si promptitudine | alotractari.ro

tractari auto in Bucuresti

In toate aceste cazuri solutia este simpla: schimbul de ulei. Nu intotdeauna veti avea rezerve de ulei la dumneavoastra, iar acesta este motivul pentru care exista Alo Tractari. Pe langa faptul ca aceasta companie ofera tractari auto in Bucuresti, mai ofera si servicii de asistenta rutiera, ceea ce inseamna ca puteti avea parte de un schimb de ulei acolo unde va aflati, imediat ce constatati aceasta nevoie. Pentru mai multe informatii despre tractari auto non-stop si asistenta rutiera, accesati https://alotractari.ro/!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.