Lucruri uimitoare de facut in Bodrum

Fie ca este vorba de istorie, agrement, cultura sau bucatarie, in Bodrum turistii vor primi mult mai mult.  Situat pe uimitoarea coasta turceasca care se invecineaza cu Marea Egee, plajele frumoase si apele turcoaz il fac locul perfect pentru relaxare.

Acasa la una dintre minunile antice ale lumii, exista o multime de situri istorice interesante de vizitat, precum si cateva muzee grozave. Cu atat de multe de vazut si de facut, Bodrum este o destinatie geniala de vizitat si cu siguranta turistii se vor bucura de tot ceea ce acest minunat oras are de oferit.

Mausoleul din Halicarnas

Odata a fost una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, insa tot ce a mai ramas din mausoleu sunt ruinele sale; de-a lungul secolelor, a fost distrus de o serie de cutremure. Mormantul a fost construit pentru regele Mausolus si se pare ca a ajuns pana la 46 de metri inaltime. Estetica sa uluitoare a fost atat de renumita incat proiectarea numeroaselor cladiri si monumente din intreaga lume s-a bazat pe acest renumit mausoleu. Ocupand un loc special in istorie, Mausoleul din Halicarnas merita o vizita.

Excursie cu barca

Unul dintre cele mai populare lucruri de facut pentru turistii din Bodrum este o excursie cu barca in jurul frumoaselor golfuri si plaje care se intind pe coasta Turciei.

In excursie, turistii se vor opri inevitabil pentru a face snorkeling in ape turcoaz curate, pot vizita izvoarele termale de pe Insula Neagra privind frumusetea tarmului turcesc.

Plaja Bardakci

Una dintre cele mai frumoase plaje din Bodrum, Bardakci se afla nu prea departe de centrul orasului si este locul perfect pentru relaxare dupa o dimineata plina de turism.

Este amplasata intr-un mic golf minunat, unde palmierii aliniaza nisipul si ofera o vedere minunata asupra apelor curate. Deoarece este o plaja de statiune, Bardakci este destul de dezvoltat. Ca atare, exista multe facilitati turistice.

Muzeul de Arheologie Subacvatica din Bodrum

Situat in interiorul Castelului Bodrum, acest minunat muzeu este un loc captivant de vizitat. Este cel mai mare muzeu din lume dedicat arheologiei subacvatice.

Dispune de o gama larga de descoperiri din epavele antice, de asemenea, expune un mormant al unei printese cariene, precum si o incantatoare capela veche, care gazduieste descoperiri din epoca miceniana, care au avut loc intre secolele XIV-XII i.Hr.