Insulele Caraibe – un colt de rai

Nu este un secret ca regiunea Caraibelor are unele dintre cele mai frumoase insule din lume. Fiecare insula este plina de atractii, aventuri si situri istorice. Intrebati despre insulele Caraibe, multi oameni vor mentiona insule precum Bahamas, Jamaica, Republica Dominicana si Puerto Rico, dar exista si alte insule in regiune care sunt la fel de frumoase.

Exista multe motive pentru care ar trebui sa vizitati Sf. Lucia. Insula mica, situata in estul Caraibelor, este plina de atractii naturale, locuri istorice, fauna salbatica si verdeata luxurianta, facandu-o un loc minunat atat pentru relaxare, cat si pentru aventura. Insula gazduieste Muntii Piton, care eclipseaza multe dintre plajele din Sf. Lucia, oferind peisaje spectaculoase, mai ales la rasarit si apus.

Insulele Virgine Britanice (BVI), cunoscute sub numele de Insulele Virgine, sunt un teritoriu britanic din Caraibe, situat la est de Puerto Rico. Teritoriul, similar cu Bahamas, cuprinde patru insule principale si mai mult de 50 din cele mici formand un arhipelag. Insulele Virgine sunt cunoscute pentru plajele sale impecabile si porturile unde se practica in special yachting-ul.

Turks si Caicos este un arhipelag cu 40 de insule de corali, situate la sud de Bahamas. Turks si Caicos sunt cunoscute in special pentru suprafata mare de plaje de nisip alb si recifuri de corali. Insula Providenciales, numita “Provo” de localnici, este centrul cultural si al activitatii comerciale de pe insula. Providenciales gazduieste numeroase statiuni de lux, magazine si cele mai bune restaurante din Turks si Caicos. Zonele populare pentru scufundari includ un zid masiv subacvatic de pe insula Grand Turk si un recif de bariera lung de aproximativ 21 de kilometri.

Saba, este o insula din Caraibe aflata in lantul Antilelor Mici, este cu adevarat una dintre nestematele ascunse din Caraibe. Insula este numita “Regina nealterata” datorita protejarii ecosistemului si puritatii sale unice. Insula, avand cinci kilometri patrati este una dintre putinele teritorii din Caraibe care nu a fost populate cu restaurante, fast-food si linii ale navelor de croaziera. Saba are un parc marin impresionant, Parcul marin Saba, gazduieste formatiuni de corali, delfini, rechini si testoase marine. Exista, de asemenea, munti subacvatici care au fost creati de activitatea vulcanica a insulei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.