Heart Bones, Colleen Hoover

Fie ca sunt dulci si pline de aburi, fantezie escapista sau intrigi intortocheate cu cateva rasturnari de situatie socante, romanele de dragoste vin in multe forme diferite si, cu peste 20 de carti publicate, Colleen Hoover a scris multe dintre ele. In Heart Bones, Hoover documenteaza construirea lenta a unei relatii timide intre doi tineri adulti din medii complet diferite si se dovedeste rapid a fi genul de poveste emotionanta si convingatoare care ne reaminteste cu tarie ca povestile de dragoste nu trebuie sa fie intotdeauna pline de actiune si pline de dramatism pentru a avea un impact emotional.

Dupa o copilarie plina de saracie si neglijenta, Beyah Grim mai are de asteptat doar doua luni pentru a putea evada din orasul natal si a-si schimba viata in bine, dupa ce a obtinut o bursa completa la facultate. Cand un deces neasteptat o lasa fara casa, Beyah este nevoita sa ia legatura cu tatal pe care abia il cunoaste si sa-si petreaca restul verii in Texas alaturi de el si de noua lui familie. Hotarata doar sa treaca vara cat mai repede posibil, Beyah nu are timp pentru baiatul bogat si incruntat de alaturi. Cu toate acestea, nu poate nega faptul ca exista ceva la Samson care o intriga, iar legatura dintre ei este prea intensa pentru a o ignora.

Constienti de faptul ca vietile amandurora ii vor duce in directii diferite la sfarsitul verii, Beyah si Samson sunt de acord sa pastreze lucrurile ocazionale, angajandu-se doar la o aventura de vara. Dar, pe masura ce vara se desfasoara si aduce la suprafata tot mai mult vechile istorii si noile sentimente, nu trece mult timp pana cand Beyah si Samson descopera amandoi ca sunt prea adanc bagati si nu stiu ca un val este pe cale sa le traga ambele inimi in larg.

Am impresia ca nu a spus asta la multi oameni. Un secret pentru un secret. Poate ca asa se decojesc straturile lui Samson – decojindu-mi mai intai propriile straturi.”

Ideea romantelor formative si imbratisarea „ultimei veri de libertate” inainte de facultate nu sunt nimic nou in fictiunea new adult si young adult, iar Heart Bones nu pierde timpul in a urma o cale similara. De-a lungul romanului, povestea lui Beyah ofera o multime de ritmuri familiare; mutarea ei temporara in Texas aduce cu sine oportunitatea de a incepe sa lase in urma trecutul ei tulbure, de a cunoaste oameni noi si de a construi o relatie cu tatal ei, cu sotia acestuia si cu Sara, noua ei sora vitrega.

Totusi, lasand la o parte bataile de intriga, Heart Bones este in mare masura o carte care se concentreaza mai mult pe caracter si este greu sa nu te incalzesti cu Beyah in acest roman. Desi este cu siguranta adevarat ca vei pune la indoiala unele dintre deciziile ei, Beyah este un personaj bun la suflet si extrem de loial, care este incredibil de simpatic, in special celor care au cazut prin crapaturile vietii. Chiar si atunci cand secretele si evaziunile intense ale lui Samson ameninta sa ii distraga pe cititori, intelegerea completa a lui Beyah despre caracterul si motivatiile lui Samson usureaza potentiala frustrare. Aceasta face ca legatura dintre Beyah si Samson sa fie si mai frumos de vazut, deoarece Beyah este capabila sa recunoasca un spirit inrudit in ceea ce Samson nu spune la fel de mult ca in ceea ce spune.