Ce trebuie sa faci intr-un spital ca sa fii bine ingrijit

Dupa cum cu totii am aflat in ultima perioada de la buletinele de stiri, oamenii au sanse mari ca atunci cand intra intr-un spital de stat sa se imbolnaveasca mai rau decat au intrat. Studiile au aratat faptul ca unul din trei pacienti care intra intr-un spital se confrunta cu anumite erori medicale in timpul internarii in respectiva unitate spitaliceasca. Aceleasi studii au mai scos la iveal faptul ca aproximativ 100.000 de oameni mor anual in spitale din cauza nenumaratelor erori medicale cauzate de medici.

 Totusi, aceste probleme sunt cauzate si dintr-o oarecare vina a pacientilor, pentru ca acestia nu isi cunosc drepturile si obligatiile avute atunci cand se interneaza intr-un spital . Pentru acest lucru am incercat sa gasim cele mai bune detalii si informatii care va pot ajuta atunci cand deveniti pacientul unei unitati spitalicesti. Prima regula se refera la discutia in mod direct si fara ocolisuri cu medicul curant. Nu trebuie sa va fie teama sa cereti o opinie sau o alta oportunitate chiar medicului care va are sub observatie. In calitate de pacient al respectivului medic, aveti toate drepturile sa spuneti ca nu doriti o anumita asistenta sa va ingrijeasca sau ca nu doriti sa va fie administrat un anume medicament. Pe tot parcursul vizitei la medic nu va sfiiti sa puneti intrebari.

Daca considerate ca exista neclaritati sau informatii de care nu sunteti convinsi, aveti dreptul si este chiar indicat sa intrebati personalului spitalului. Adresati-va fara ocolisuri asistentelor medicale, medicilor specialist, sau altor cadre din spital . Puneti cat mai multe intrebati in asa fel incat sa inlaturati orice dubiu cu privire la actul medical in sine sau asupra interventiei medicale la care urmeaza sa fiti supusi. A pune intrebari poate reprezenta uneori cea mai buna alegere atunci cand o faceti intr-un spital, mai ales unul apartinand de stat.

Pentru mai multe articole din domeniul sanatatii vizitati: https://www.realitatea.net/sanatate.html

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.