Ce tipuri de cadre de mers exista?

Persoanele cu mobilitate redusa au nevoie de sprijin si stabilitate in timpul deplasarii. Prin urmare, pe piata exista o varietate de modele de cadre de mers, astfel incat fiecare utilizator sa poata alege in functie de conditia fizica si de preferinte.

Cele mai utilizate tipuri de cadre de mers 

Unul dintre tipurile de cadre de mers disponibile este cel standard, care consta intr-un cadru simplu, fara roti, ce ofera sprijin si stabilitate pe timpul mersului. Acesta este potrivit pentru cei care au nevoie doar de un sprijin minim si pot efectua pasi mici si siguri. Pentru cei care doresc mai multa mobilitate si confort, furnizorii de echipamente medicale, asa cum este si TesaMedical.ro, dispun de modele de cadre de mers cu roti. Acestea sunt echipate cu roti in partea frontala sau in ambele parti, permitand utilizatorului sa se deplaseze fara a fi nevoie de un efort considerabil.

In plus, pentru cei care au nevoie de un sprijin suplimentar si de posibilitatea de a se aseza si odihni periodic, exista si cadre de mers cu scaun. Acestea sunt prevazute cu un scaun pliabil si uneori cu un spatar, oferind utilizatorului posibilitatea de a se aseza atunci cand este obosit. Aceste cadre de mers sunt ideale pentru persoanele cu mobilitate redusa care au nevoie de un suport suplimentar si de flexibilitate in timpul deplasarilor.

La fel de folosite sunt si cadrele de mers reglabile pe inaltime. Acestea se adapteaza mult mai usor nevoilor fiecarui utilizator deoarece permit ajustarea inaltimii pentru un confort optim in timpul deplasarii.

Cadre de mers | carucior cu rotile | TesaMedical.ro

Cadre de mers

Solutii alternative 

Pe langa cadrele de mers, o alta solutie eficienta pentru mobilitate este un carucior cu rotile. El este recomandat pentru persoanele care nu pot suporta greutatea corpului pe picioare sau care se confrunta cu oboseala intensa atunci cand se deplasează.

Astfel, indiferent de tipul de cadru de mers ales, acesta trebuie sa fie ajustat corect pentru utilizator si sa fie folosit conform instructiunilor, pentru a maximiza beneficiile oferite si pentru a garanta siguranta in timpul utilizarii.