Ce presupune operatia de sinus lift si de ce este importanta pentru inserarea implantului dentar

Operatia de sinus lift este cea care presupune aditia osoasa sau augmentarea sinusurilor, o procedura chirurgicala ce permite cresterea cantitatii de os in zona posterioara maxilarului. Solutia este utilizata atunci cand marimea si pozitia sinusurilor maxilare nu permit procedura de insertie a implanturilor dentare in maxilar si presupune adaugarea unei cantitati de os in vederea integrarii eficiente a implantului dentar.

Cu alte cuvinte, daca in urma unei extractii dentare in sector 4, la clinica ImplantologieSector4, medicul observa ca nu poate insera implantul dentar la cererea pacientului din cauza ca nu exista o cantitate suficienta de os pentru a face acest lucru, poate opta pentru operatia de sinus lift. Numai atunci, se poate lua in discutie implantul sau se pot incepe procedurile pentru a insera proteza pe implant.

Cand se recomanda operatia de sinus lift?

Operatia de sinus lift este recomandata numai in situatia in care osul maxilarului nu este suficient de bine dezvoltat sau cand sinusurile sunt prea aproape de maxilar, ceea ce ar impiedica inserarea unui implant dentar. Sunt situatii care implica aceasta necesitate a operatiei, precum parodontoza care afecteaza osul maxilarului superior, precum pierderea dintilor care a dus la scaderea masei osoase din zona respectiva dupa procesul de reasorbtie osoasa sau faptul ca sinusurile maxilarului sunt situate prea aproape de os.

Pentru augmentarea osoasa sunt necesare materiale precum osul autogen, substitut osos recoltat de la animale, cel mai des utilizat fiind osul bovin care este tratat si sterilizat, precum si produse pe baza de fosfat de calciu.

Ce prespune operatia de sinus lift?

Operatia de sinus lift intern este recomandata la inlocuirea catorva dinti, fiind o procedura ce implica anestezie locala, incizia mucoasei si decolarea cu expunerea osului maxilar, perforarea osului si introducerea amestecului de os si sange in spatiul dintre osul maxilar si membrana sinusala. Operatia de sinus lift extern este mult mai complexa si este recomandata mai ales cand este necesara inlocuirea unui numar mai mare de dinti.

Extractii dentare in sector 4 | proteza pe implant | implantologiesector4.ro

extractii dentare in sector 4

Operatia de sinus lift implica si riscuri precum perforarea membranei sinusului, o situatie destul de des intalnita si pe care specialistii Implantologiesector4.ro o pot rezolva fara probleme. Sinuzita cronica si infectiile in zona sinusurilor reprezinta principalele contraindicatii ale operatiei de sinus lift. Dar, pe de alta parte, augmentarea osoasa are si numeroase avantaje, permitand medicilor stomatologi sa reconstruiasca si sa repare defectele osoase din cavitatea orala.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.