Viziteaza Covasna pentru un week-end de vis!

Covasna este un oras foarte linistit din Romania, cu o importanta deosebita in tinutul secuiesc, ce poate fi vizitat in cateva zile intr-o saptamana calduroasa de vara, dar si pe timp de iarna, pentru ca ascunde partii de schi frumos amenajate si nu foarte aglomerate.

Covasna este renumita pentru atractiile turistice pe care le prezinta pentru turisti.

In primul rand, nimeni nu trebuie sa rateze o plimbare cu mocanita. Covasna are propria sa mocanita care circula pe doua trasee. De asemenea, este demna de luat in calcul si o vizita la statiunea Baile Balvanyos, balneoclimaterica, recunoscuta pentru izvoarele minerale si pentru posibilitatea de a trata afectiuni intestinale si stomacale, precum si afectiuni vasculare sau cardiovasculare. In plus, in jurul acestei statiuni, padurea este impresionanta, are poteci ce duc spre mofete si spre pesteri.

In Covasna mai pot fi admirate si monumentele istorice de la Ozun, o localitate amplasata pe Raul Negru, plina de istorie si de monumente istorice. De asemenea, este demn de luat in calcul si o vizita la Vulcanul Balta Dracului, inactiv insa un simbol al orasului, dar si Valea Zanelor, o zona de poveste.

Nu in ultimul rand, Cetatea Miske, amplasata in padurea Miske intr-un cadru de poveste este un loc ce merita vizitat cel putin o data in viata. Este invaluita intr-o aura misterioasa, fiind o legenda locala potrivit careia aici ar fi locuit insasi Ileana Cosanzeana iar in beciuri ar fi ascunsa averea, pazita de un cocos ce dormea doar o data la sapte ani.

Covasna este denumita si Regina Apelor minerale sau orasul celor 1000 de izvoare, situat la 600 de metri altitudine, in zona imbinarii Muntilor Carpati, beneficiind de mofete naturale, de apa minerala carbogazoasa si de un climat bogat in aeroioni negativi.

Tot in Covasna turistii pot vizita Pestera Viagra, sau Pestera Puturosu, dupa mirosul pe care il emana sulful, iar pe timp de iarna, partiile de schi mult mai ieftine decat in Poiana Brasov sunt perfecte pentru schiorii avansati si pentru turistii care doresc sa isi petreaca un concediu de vis.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.