Vizibilitatea pe vreme nefavorabila

Când ninge sau plouă, vizibilitatea poate scădea dramatic. Iar aceasta ne afectează atât pe noi, cât și pe zolegii de trafic: pe de o parte, trebuie să vedem clar până departe, pe de alta trebuie să fim văzuți de la distanțe cât mai mari. De aceea, vizibilitatea are două laturi principale care trebuie să funcționeze cât mai bine: prima – geamurile și oglinzile trebuie să fie cât mai curate, iar a doua – sistemul de iluminare trebuie să funcționeze corect.

Rent a car Bucuresti

Primăvara, toamna și iarna în special, șoselele preponderent umede fac ca geamurile să se murdărească rapid, de aceea trebuie verificat și completat mai des nivelul de lichid de spălat parbrizul. Iarna nu folosiți decât lichid rezistent la temperaturi negative, altminteri riscați să spargeți furtunele care duc la duzele stropitorului. Iar cum geamurile au și suprafață interioară, pentru a le dezaburi, aeroterma trebuie să funcționeze preponderent pe vitezele superioare, cu fluxul îndreptat spre parbriz, cu aer cald. Evitați să dați cu mâna pe geamuri, pentru că le veți murdări de grăsime, iar dezaburirea nu va mai fi la fel de eficientă. De asemenea, la intervale regulate degresați geamurile fie la spălătorie, fie acasă, cu o soluție specială, pentru că acestea se umplu de grăsime și de la fluxul de aer ce pătrunde în habitaclu prin aeratoare.

Trecem la sistemul de iluminare care poate suferi de câteva probleme tipice. Becurile arse sunt cele mai frecvente, iar stând la volan nu veți ști dacă mașina are o astfel de problemă. Acordați săptămânal câteva minute pentru a le verifica și care vă pot scuti de mari probleme în viitor. Dacă observați un far sau stop crăpat, schimbați-l sau, dacă mașina este de la o companie de inchirieri auto Bucuresti, apelați la aceasta cât mai rapid, semnalând problema. Compania de rent a car Bucuresti va schimba elementul crăpat, iar mașina își va relua rapid locul în trafic. La Inchirieri-masini.ro avem grijă ca, după fiecare cursă, mașinile să fie verificate minuțios și menținute într-o stare tehnică de top.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.