Trucuri pentru a avea o viata traita dupa propriile gusturi

Lucrati mult, mergeti la evenimente sociale si de familie, aveti grija de toti ceilalti, dar de propria persoana? Traiti zilnic spunandu-va: „ intr-o zi va veni si randul meu” dar acea zi nu mai apare. Lasati oameni, planuri, credinte si comportamente care nu va ajuta si concentrati-va pe ceea ce va face fericit!

Nu trebuie sa renuntati la locul de munca, sa castigati la loterie sau sa va indepartati de responsabilitati pentru a avea viata pe care o doriti, ci trebuie sa faceti mai mult, mai mult din ce va implineste si va aduce mai aproape de multumire deplina!

In primul rand, evaluati-va viata! Faceti acest lucru notandu-va ce anume din ceea ce faceti va place si ce nu va place. Asa va veti da seama la ce sa renuntati si ce sa faceti mai mult. Pentru acest lucru nu asteptati o anumita zi, acum este momentul potrivit pentru o evaluare! De asemenea, ganditi-va la lucrurile sau momentele in care simtiti ca sunteti cu adevarat fericit. Puneti-le pe o lista si incercati sa ajungeti cat mai des in acele situatii. Cu cat veti fi mai specific, cu atat mai probabil sa experimentati mai mult ceea ce va doriti!

Acordati atentie lucrurilor bune si practicati-le!

Luati-va primele minute ale zilei pentru a seta tonul in care se va desfasura intreaga zi. O cafea buna, exercitii fizice, citit sau orice altceva va face sa aveti un star bun al zilei. In timp ce de-a lungul unei zile pot exista situatii stresante dincolo de propriul control, puteti face zilnic mici lucruri pentru a transforma viata intr-una demna de trait.

In loc sa vedeti pasiunea si profesia ca fiind separate, le puteti integra. Daca nu puteti face acest lucru, incercati sa va reorientati cariera inspre ceea ce iubiti. Nu intotdeauna este posibil, insa ideal ar fi macar sa aveti timp sa faceti ce va place atunci cand va achitati de indatoririle de serviciu.

E important sa traiti frumos si sa fiti multumit si satisfacut de viata pe care o aveti. Pana la urma, nu totul trebuie sa se concentreze numai in jurul sacrificiului, ci si in jurul micilor placeri care condimenteaza trairea deplina!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.