Trebuie lasat telefonul la incarcat peste noapte?

A lasa telefonul la incarcat peste noapte poate afecta durata de viata a bateriei motiv pentru care se recomanda evitarea unei astfel de actiuni. Astazi, majoritatea dispozitivelor sunt echipate cu baterii cu ioni de litiu, care au avantajul reincarcarii rapide, dar care se deterioreaza atunci cand sunt supuse unei tensiuni prea mari. Prin urmare, o supraincarcare poate provoca o supraincalzire motiv pentru care au existat o multime de telefoane/laptopuri care au luat foc.

Cand si cum trebuie lasat telefonul la incarcat?

Producatorii lucreaza la aceasta problema, prin urmare, au echipat telefoanele cu sisteme care opresc automat curentul atunci cand incarcarea este completa. Daca totusi raman in continuare in priza, telefoanele consuma energie electrica si, in final, reduc viata bateriilor intr-un mod prematur. Prin urmare, este recomandat sa se opreasca smartphone-ul daca se alege incarcarea sa pe timp de noapte.

In plus, pentru a creste durata de viata a bateriei, se recomanda sa se mentina intotdeauna o incarcare intre 30% si 80%, adica sa nu se astepte ca aceasta sa scada complet sau sa o incarce la maximum. In timp ce o reincarcare completa necesita cel mult cateva ore, telefonul ramane adesea conectat timp de opt ore sau mai mult ceea ce in timp poate afecta grav durata de viata a bateriei.

Telefonul nu este singurul care consuma energie electrica, ci si incarcatorul. Potrivit laboratorului energetic Berkeley Lab, un incarcator care ramane conectat reprezinta astfel o putere medie de 3,68 watt la incarcare si 2,24 watt cand ramane conectat la retea in timp ce bateria este plina ceea ce se doveste a fi o adevarata risipa de energie.

Smartphone-ul este un adevarat miracol al tehnologiei. Posibilitatile pe care le ofera sunt nelimitate, ceea ce este cu adevarat impresionant pentru un dispozitiv atat de mic. Dar, ca orice dispozitiv, smartphone-urile au anumite dezavantaje si puncte slabe, inclusiv bateria.

In privita modelelor Apple, trebuie utilizat numai incarcatorul original sau din Apple Store. Sub-marcile sunt mai ieftine, ceea ce le face mai atractive, dar cu toate acestea, trebuie evitate cu orice pret, deoarece aceste cabluri nu au un dispozitiv integrat de protectie asa cum se intampla in cazul incarcatoarele originale. Nu numai ca este periculoasa o astfel de practica, dar utilizatorii vor pierde si garantia producatorului daca utilizeaza unul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.