Tratamentul ortodontic la varsta adulta

Nu exista nicio limita de varsta pentru efectuarea unui tratament ortodontic. Desi unele tratamente bazate pe schimbarile de crestere nu mai sunt posibile la maturitate, totusi, un aparat dentar este eficient la orice varsta. O buna ocluzie, o sanatate orala si un zambet estetic sunt principalele motivatii ale pacientilor trecuti de varsta adolescentei.

La fel ca la copii, miscarea dentara ortodontica este efectuata cu ajutorul unui aparat dentar. Miscarea dintilor este, in general, mai lenta, deoarece reinnoirea celulara este mai putin rapida. Daca corectia pozitiei dintilor este posibila la orice varsta, corectia pozitiei maxilarelor este posibila numai in timpul cresterii. Tratamentele ortodontice adulte sunt, prin urmare, uneori efectuate impreuna cu un chirurg maxilo-facial.

Cerintele preliminare pentru tratamentul ortodontic necesita efectuarea unei evaluari orale complete inainte de inceperea tratamentului. Ingrijirea dentara este important a fi mentinuta pe intreaga durata a tratamentului. Cariile ar trebui, de asemenea, tratate inainte de inceperea tratamentului. Deoarece bolile parodontale sunt mai frecvente la adulti, acestea trebuie tinute la distanta cat mai mult timp posibil. Insuficienta atasamentului parodontal poate constitui o contradictie pentru tratamentul ortodontic, prin urmare, este importanta evaluarea starii de sanatate orala a pacientului inainte de inceperea tratamentului.

Adultii sunt uneori reticenti in a incepe tratamentul ortodontic datorita duratei prelungite a acestuia si a dispozitivului inestetic pe care trebuie sa-l poarte. Tehnologia si tehnica dentara au evoluat intr-atat incat s-a ajuns la utilizarea unor aparate dentare aproape invizibile, cum ar fi un aparat dentar de safir, ceramic sau o gutiera. Cu ajutorul acestora este posibila gasirea unei solutii estetice acceptabile.

Gama variata de posibilitati in ceea ce priveste tratamentele ortodontice la cabinetul Plaza Dent!

PlazaDent, cabinet stomatologic sector 6, pune la dispozitia pacientilor o gama variata de posibilitati in ceea ce priveste tratamentele ortodontice.  Indiferent de varsta si de sanatatea orala a pacientilor, se va gasi o solutie optima de tratament, astfel incat rezultatele sa fie peste asteptari. Detalii relevante in acest sens se gasesc pe site-ul clinicii Plazadent.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.