Top cele mai romantice orase din Romania

Brasov este orasul minunilor si al privelistilor uimitoare.  Asezat la poalele dealului Tampa, isi surprinde turistii cu strazile sale mici, decorate cu biblioteci, restaurante, cafenele si muzee, dar si cu Biserica sa gotica. Cu toate acestea, panoramele sunt de neegalat. Turistilor le este recomandata vizita cu telecabina, spre Dealul Tampa. Aceasta experienta ii va fascina pe deplin. De asemenea, merita vizitata si Strada Sforii, cu restaurantele sale gustoase si cu multitudinea de suveniruri handmade.

Situat la poalele Carpatilor, Targul Jiu este un oras frumos din regiunea Oltenia, care adaposteste cateva capodopere ale sculptorului modern Constantin Brancusi. In parcul cu acelasi nume, chiar langa raul Jiu, cuplurile se opresc sub Poarta Sarutului pentru a-si marca dragostea.

Printre cele mai romantice orase din Europa, Cetatea Sighisoara este un loc fermecator, in care oamenii se pot indragosti cu usurinta. Strazile sale mici, pietruite, impodobite cu multe case colorate, inspira o atmosfera din epoca medievala.Vizitatorilor le sunt recomandate privelistile pitoresti de la Turnul cu Ceas, surprinzand astfel frumusetea imprejurimilor orasului.

Sinaia este o statiune fermecatoare din Valea Prahovei, care la sfarsitul anului este transformata intr-o statiune perfecta de iarna. Cu toate acestea, cele mai frumoase povesti cu regi si regine sunt intalnite in acest oras, la Castelul Peles. Fosta resedinta de vara a Regelui Carol I al Romaniei, castelul din secolul al XIX-lea, este o bijuterie a arhitecturii neo-renascentiste germane. Peste 150 de camere prezinta o multitudine de stiluri arhitecturale, de la Art Nouveau pana la stiluri Morrish. Alaturi de Castelul Pelisor, este pastrata in mod deosebit inima Reginei Maria. Sinaia este un loc al iubirii si al regalitatii.

Unul dintre cele mai romantice orase ale Romaniei este Oradea. Cu arhitectura sa baroca si cu arta sa moderna, orasul reuseste sa atraga atentia multor vizitatori. Cladirile maiestuoase invita turistii la o plimbare de seara, cand luminile mici ofera o nota romantica atmosferei. Zona este bine cunoscuta pentru apele sale termale, recunoscute international pentru efectele lor terapeutice. 

Cheile Nerei reprezinta un loc unde vizitatorii pot sa exploreze, sa surprinda frumusetea muntilor si sa se lase surprinsi de minunile naturii. Aici sunt prezente peste 600 de specii de plante si copaci, care creeaza un adapost natural, un loc in care vizitatorii se pot pierde in padurile minunate pentru a admira lacurile albastre si cascada Bigar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.