Top 5 recomandari de carti pentru barbati

Si barbatii sunt cititori pasionati, insa cartile destinate acestora sunt destul de greu de clasificat deoarece necesitata foarte multe generalizari. Exista insa cateva recomandari de carti care nu se concentreaza doar pe placerea pura, ci pe povestile care extind mintea si sufletul, construiesc noi modele mentale si permit cititorilor sa isi cultive cunostintele.

Principalele recomandari de carti pentru barbatii de toate varstele

  • Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald este considerata una dintre capodoperele literaturii americane. Cititorii sunt introdusi in atmosfera New York-ului in anii ’20 unde petrecerile extravagante, luxul si opulenta erau la ordinea zilei pentru elitele orasului;

  • Printul de Niccolo Machiavelli este un ghid scris la inceputul anilor 1500 despre modalitatea in care barbati pot obtine si mentine puterea politica. Fara doar si poate este o lectura demna pentru orice om care doreste sa inteleaga mai bine motivatiile si actiunile care tind sa conduca politica moderna.

Recomandari de carti | Carti recomandate | Blog.PrintreCarti.ro

recomandari de carti

  • 1984 de George Orwell este un roman amplasat intr-o lume distopica a razboiului perpetuu si a supravegherii guvernamentale constante. Protagonistul da peste o organizatie secreta care incearca sa distruga statul alaturandu-se cauzei pentru a lupta impotriva Big Brother. Desi publicata la sfarsitul anilor 1940, subiectul cartii este cat se poate de actual, rezonand cu realitatea cotidiana.

  • Fratii Karamazov – Fyodor Dostoeivski. Ultimul si cel mai mare roman al lui Dostoievski, este o lucrare filozofica care aduce in prim plan dezbateri spirituale si morale despre Dumnezeu, liberul arbitru, etica, moralitate, judecata, indoiala, ratiune si multe altele.

  • Autobiografia lui Malcom X – Malcolm X este una dintre cele mai controversate figuri publice din Miscarea pentru Drepturile Civile. Autobiografia lui arata cat de complex era oferind cititorilor oportunitatea de a vedea transformarea lui de la ignoranta si disperare la cunoastere si trezire spirituala.

Accentul pe care il pune pe principiul increderii in sine si pozitia pe care o adopta pentru drepturile oamenilor pot rezona cu fiecare cititor, mai ales in vremuri politice si sociale tulburi.

Insa lectura barbatilor nu ar trebui sa se limiteze doar la aceste carti recomandate. Exista mult mai multe volume ce trateaza subiecte de interes pe care cititorii le lasa cu greu din mana. Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul Blog.PrintreCarti.ro.