Tipuri de scaune cu rotile

Scaunul cu rotile este un dispozitiv medical special realizat pentru a usura viata persoanelor cu probleme locomotorii sau imobilizate, temporar sau permanent. Deoarece aceste persoane vor petrece un timp indelungat in aceste scaune, este important ca alegerea sa fie facuta in functie de nevoile si afectiunile de care sufera.

Prin urmare, pe piata exista o varietate de modele și tipuri de astfel de scaune, recomandat fiind ca acestea sa fie achizitionate de la distribuitori autorizati. Un astfel de distribuitor este si MagazinulOrtopedic.ro, care pune la dispozitia clientilor sai o gama larga de dispozitive ortopedice, utile in procesul de recuperare al persoanelor care au suferit accidente sau operatii, precum si in ajutorul persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

Pentru alegerea unui fotoliu rulant, persoana care il va utiliza sau cea care are in grija un bolnav si are nevoie de un astfel de scaun pentru a-l plimba, ar trebui sa ia in considerare unele aspecte foarte importante, cum ar fi: forta celui care il foloseste, tipul de mobilitate, depozitarea, zona unde va fi folosit, mutarea in si de la scaunul cu rotile.

Astfel ca cele mai des intalnite si utilizate scune rulante sunt

  • Scaun cu rotile manual

Scaunul cu rotile manual este cel mai cunoscut si cel mai folosit model de catre bolnavii care au nevoie de astfel de dispozitive medicale. Important este ca persona care il va folosi sa aiba suficienta forta in brate pentru a-l misca.

Scaun cu rotile | Fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

 fotoliu rulant

  • Scaun cu rotile pliabil

Diferenta dintre un scaun manual si unul pliabil este reprezentata de o rama de aluminiu care permite ca acesta din urma sa se plieze, fiind astfel mai usor de transportat. In plus, sezutul este realizat din piele sau piele ecologica, datorita elasticitatii acestui material plierea fiind mai usor de realizat.

  • Scaun cu rotile pentu transport

In general, acest tip de fotoliu rulant este uilizat pentru bolnavii care au un grad mai avansat de handicap locomotor, avand nevoie permanent de ajutorul unei alte persoane. De aceea, acest scaun este prevazut cu manere la spate, pentru a fi utilizate de ingrijitor, insa poate fi utilizat si de bolnav, daca forta ii permite.