Tipuri de ceasuri

Un ceas de mana. O investitie. O semnatura de stil. Un spectacol subtil al propriului gust. Dar mai presus de toate este ceva ce fiecare persoana ar trebui sa detina.

De la inceputul timpului, omenirea a fost obsedata de timp si a incercat sa-l urmareasca indeaproape. Primul ceas aparut vreodata este celebrul cerc in nisip cu un bat infip in mijloc. Oamenii il foloseau raportandu-se la soare si umbra pe care o lasa. Lucrurile au evoluat usor, dar sigur catre primele ceasuri portabile, acum ajungandu-se la performanta ceasurilor inteligente. Evolutia ceasului de mana este aceeasi cu a dispozitivelor de ceasornicarie.

Miscarea este motorul ceasului. Aceasta variaza si tine evidenta datei, a orei si minutelor, executand oricare dintre celelalte functii ale ceasului. In general vorbind, exista doua tipuri diferite de miscari: mecanica si cuart.

In interiorul ceasului mecanic exista o spirala care elibereaza energie. Prin intermediul pieselor minuscule, a arcurilor si spiralelor, aceasta energie eliberata este directionata pentru a actiona functiile ceasului. Exista doua tipuri de miscari unice ale ceasului mecanic: miscarea manuala si automata.

Miscarea cuart a fost introdusa in 1969 de catre Seiko. A fost o descoperire revolutionara care si-a depasit predecesorul mecanic in aproape toate modurile, ceasurile devenind mai accesibile, foarte precise, toate acestea necesitand doar o intretinere minora. In ceasurile cuart, spirala este inlocuita cu o baterie. Aceasta baterie trimite un impuls electric prin piatra de cuart provocand o vibratie. Sursa acestei vibratii alimenteaza miscarea si totodata indeplinirea functiilor ceasului.

Lucrurile au evoluat atat de mult astfel incat in 2001 a aparut primul ceas inteligent. Acesta poate face o multime de lucruri diferite de la verificarea vremii la efectuarea apelurilor.

Amanet de ceasuri „Premium Amanet”

Amintiti-va ca atunci cand purtati un ceas, faceti o declaratie. Ce v-ar placea sa declarati? Ca sunteti atemporal? Clasic? Sau actual si la moda? Daca doriti sa schimbati declaratia sau sa o imbunatatiti, vindeti ceasul actual si folositi banii obtinuti pentru o noua achizitie. Premium Amanet este un amanet de ceasuri, genti si alte obiecte de valoare, loc in care se cumpara ceasuri pentru a le imbunatati si revinde. Accesati Premiumamanet.ro si informati-va despre cum puteti vinde eficient bunurile de valoare!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.