Testarea necesara pentru o preventie corecta

Industria moderna in materie de audiologie dateaza de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial cand, in urma zgomotelor puternice, multe persoane si-au pierdut auzul. Nu este chiar foarte cunoscut faptul ca Alexander Graham Bell, un prolific inventator, este creditat pentru inventarea audiometrului. Chiar si mai putin cunoscut este omul care, in 1899 a dezvoltat prima versiune moderna a audiometrului – Carl E. Seashore.

Testul auzului se realizeaza cu ajutorul unui audiometru, iar procedura se numeste audiometrie, din care rezulta audiograma. Un test al auzului se desfasoara in mod normal intr-o camera izolata fonic, utilizand un audiometru. Acesta este un aparat electroacustic ce produce sunete la diferite niveluri de volum si de asemenea, evalueaza auzul persoanei prin masurarea abilitatii sunetelor de a ajunge la creier. Sunetele sunt de fapt, vibratiile din mediul inconjurator, cu diferite frecvente si intensitati. Aerul prezent in canalele si oasele urechii favorizeaza parcurgerea drumului acestora de la ureche la creier, locul in care sunt auzite de fapt. Oamenii testati pot transmite ceea ce aud prin apasarea unui buton de feedback. Scopul este acela de a identifica pragul la care sunt percepute diverse sunete. Pe baza reactiilor celui testat, rezulta audiograma.

Tehnologia de ultima generatie permite screening-ul audio chiar si la bebelusi, iar in 5-10 minute se poate afla rezultatul. In cateva spitale din tara, aceasta testare se face gratuit la externare, tocmai pentru ca interventia timpurie este atat de utila si necesara pentru recuperarea auzului.

Aceasta a fost o scurta prezentare a unui aparat simplu, dar util pentru milioane de oameni din intreaga lume. Mai multe produse puteti gasi in magazinul online de aparatura medicala, ecoMedical, ce pune la dispozitia clientilor o gama larga de produse de ultima generatie, dar si consultanta pre si post achizitionare. Puteti vizualiza oferta accesand Ecomedical.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.