Terasele de orez din Vietnam

Majoritatea turistilor atunci cand se gandesc la Vietnam, se gandesc imediat la istoria sa lunga, zbuciumata, precum si la terasele de orez care acopera cea mai mare parte a teritoriului. Aceste terase de orez exista deja de cateva secole si continua sa lumineze peisajul cu o verdeata stralucitoare.

Campurile de orez sunt diferentiate de modul in care fiecare dintre cele trei grupuri etnice de constructie le-a proiectat. Daca cele din La Chi se gasesc foarte aproape de sate, cele din Dao si Nùng sunt stabilite in zonele forestiere. De fiecare data, peisajele sunt magnifice, indiferent de unghiul de vedere. Ceata, soarele sau ploaia fac peisajul sa fie si mai frumos, iar turistii vor putea face fotografii foarte frumoase.

Vizitatorii pot vizita terasele de orez din Hoàng Su Phi, care au trei secole. De asemenea, au fost recunoscute drept vestigii nationale din septembrie 2012, deoarece contin valori istorice, culturale si economice importante. Pe langa extinderea a peste 750 Ha, aceste campuri de orez in trepte ating pana la 1500 m inaltime. Este foarte interesant pentru turisti sa viziteze, deoarece exista alte zeci de mosteniri nationale in apropiere.

Asadar, pot face un tur pentru a descoperi si terasele de orez din Mu Hang Chai din Vietnam, cele mai impresionante dintre toate, precum si cele din Sa Pa. Mu Hang Chai este cea mai atractiva, cuprinzand 700 de hectare de campuri de orez. Sa Pa este considerat a fi un peisaj de poveste. Este plin de terase de orez care aluneca frumos la vale si sunt impodobite cu frumoase si bogate paduri de bambus si munti. Pe langa faptul ca Sa Pa este admirat pentru terasele sale de orez, turistii viziteaza aceasta locatie si pentru lantul muntos Hoang Lien Song.

De asemenea, aici se organizeaza niste festivaluri culturale si populare de exceptie, in diferite perioade ale anului. Acestea ofera un divertisment placut turistilor, motiv pentru care zona este frecventata.