Tehnici de conducere pe timp de iarna

”Iarna nu-i ca vara”, spunem noi, citând dintr-un clasic în viață. Nimic mai adevărat, iar iarna, în general, ninge. Autoritățile ar trebui să deszăpezească atât arterele principale, cât și pe cele din spatele blocurilor. Ce ne facem, însă, dacă avem nevoie de mașină, iar sărărițele Primăriei n-au trecut pe șoseaua pe care suntem parcați? Evident, încercăm să ieșim singuri din locul de parcare. Ceea ce la început poate părea o provocare, se poate transforma într-o procedură mai simplă, dacă respectăm anumite proceduri.

Tractari auto non-stop

Dacă peste noapte a nins, iar mașina pare blocată în zăpadă, nu disperați: de cele mai multe ori, zăpada proaspătă nu este tare, de aceea nu trebuie să dați la lopată pentru a ieși din parcare. Este suficient să verificați consistența acesteia cu piciorul și, în eventualitatea probabilă că zăpada este afânată, o puteți împinge ușor cu mașina. Dacă au trecut plugurile primăriei, situația se poate schimba, pentru că zăpada pe care acestea o aruncă de pe șosea poate fi umedă, înghețând și devenind tare. De aceea, nu vă năpustiți însă asupra ei, pentru că bara de protecție nu este lamă de deszăpezire și se poate desprinde din șuruburi și cleme. Ați putea ajunge să aveți nevoie de tractari auto non-stop, caz în care nu greșiți apelând la Alotractari.ro.

După ce am ieșit pe drumuri publice, trebuie să ținem cont de cel mai important lucru: să bruscăm cât mai puțin mașina. Fiecare accelerare, frânare sau bracare a volanului poate rupe aderența extrem de ușor, mai ales pe suprafețe alunecoase precum zăpada și gheața.Iar o mașină fără aderență este o mașină incontrolabilă pentru cei mai mulți dintre șoferi. Astfel, dacă pe asfalt uscat, coeficientul de aderență este de până la 0,7, pe zăpadă afânată acesta scade până la 0,3, pe zăpadă bătătorită până la 0,2, iar pe gheață ajunge să măsoare 0,08! Astfel, cu puțin peste 10% din aderența pe asfalt, rularea pe gheață se poate dovedi extrem de periculoasă, riscul accidentelor crește, iar necesitatea de a avea un contact de la o companie de tractari auto Bucuresti devine evidentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.