Studiul independent al unei limbi straine – Avantaje si dezavantaje

Vara poate reprezenta pentru oricine anotimpul cu multe incercari si provocari. Anticariatul de carti online – Printre Carti propune o colectie de materiale adjuvante in studiul independent al limbilor straine, insa acest pas aduce atat avantaje, cat si dezavantaje. Care sunt acestea?

In zilele noastre, cunoasterea a cel putin doua limbi straine poate reprezenta un mare avantaj pentru cariera profesionala. Exista o varietate de cursuri de predare online si de aplicatii in acest sens. Cu toate acestea, multe persoane aleg o invatare independenta, dezvoltandu-si propriile tehnici si trucuri de retinere a conceptelor invatate. Studiile cercetatorilor au aratat faptul ca vorbitul a cel putin doua limbi straine este un atuu excelent in componenta cognitiva umana.

Avantajele studiului independent al unei limbi straine. Beneficii

Impunerea propriului ritm de invatare este un element destul de important in lista avantajelor. Astfel, persoanele pot ierarhiza prioritatile in functie de importanta lor, nefiind obligati sa respecte un anumit program sau orar.

Automotivare – lipsa unui cadru didactic aduce, uneori, un grad redus de motivatie. Insa micile performante reprezinta factorul care declanseaza recurenta activitatii de invatare. Un pas mic zilnic duce la ascensiune.

Randamentul si recompensele – folosirea lucrurilor invatate in viata de zi cu zi vine cu un grad major de satisfactie, in special in cazul unui studiu independent. Punerea in practica a aspectelor teoretice reprezinta pasul definitivatoriu.

Anticariat de carti online | PrintreCarti.ro

Anticariat de carti online

Dezvantajele studiului independent al unei limbi straine. Minusuri

Lipsa unei certificari / diplome de absolvire – in cazul in care studiul limbilor straine este realizat cu scopul de a valorifica informatiile si cunostintele dobandite intr-un mediu de lucru autorizat, invatarea independenta a acestora nu poate fi certificata printr-un document oficial.

Dificultati in a deveni fluent in limba straina –manualele de exercitii nu vin intotdeauna la pachet cu suport audio, fapt ce influenteaza negativ procesul de invatare, intrucat nu exista un cadru didactic care sa corecteze posibilele greseli de pronuntie sau de exprimare pe loc. Insa acest fapt nu reprezinta neaparat un obstacol, caci, cum bine stim, „repetitia este mama invataturii”.

Recomandarile anticariatului https://www.printrecarti.ro pentru studiul independent al unei limbi straine:

D. Chitoran, I. Panovf, I. Poenaru – English grammar exercises, Edith Ilovici – A practical guide to english grammar. Exercitii de gramatica, Edith Ilovici – Indreptar de ortografie si punctuatie a limbii engleze.