Skin cycling – ce presupune aceasta noua rutina de ingrijire a pielii?

Ca si in cazul multor metode virale de ingrijire a pielii, aceasta este una pe care oamenii o cunosc deja, dar sub un alt nume. Skin cycling este o metoda de ingrijire a pielii folosita in timpul rutinei de noapte, in care se folosesec ingrediente active, cum ar fi exfoliantele, retinolul si cremele, intr-o anumita ordine, astfel incat pielea sa beneficieze de fiecare dintre ele, fara a folosi prea putin sau prea mult.

Este rutina skin cycling benefica pentru toate tipurile de ten?

La fel ca in cazul oricarui produs de ingrijire a pielii, unele tipuri de ten pot gasi o astfel de rutina mai benefica decat altele. In general, toate tipurile de piele pot gasi beneficii in utilizarea corecta a produselor de skincare, dar, de exemplu, femeile care au o piele sensibila si nu tolereaza retinolul sau ordinea exfoliantilor, isi pot adapta cu usurinta rutina la ceea ce functioneaza cel mai bine pentru ele.

Exista patru pasi diferiti pe care o femeie trebuie sa ii urmeze pentru a urma rutina skin cycling:

  • Seara 1 – exfolierea care indeparteaza celulele moarte ale pielii, permitand retinoizilor si altor substante active sa patrunda mai eficient in piele. Se incepe cu o curatare, apoi se aplica un produs de exfoliere chimica leave-on care contine acizi precum AHA, acid lactic (pentru pielea uscata) si un BHA (acid salicilic) pentru pielea grasa sau cu tendinta acneica. La final se aplica o crema hidratanta.

  • Seara 2 – retinozii stimuleaza colagenul si ajuta la imbunatatirea aspectului liniilor fine si al ridurilor si pot trata afectiuni ale pielii precum acneea si psoriazisul. Retinolul 1% de la The Ordinary ajuta la combaterea semnelor de imbatranire a pielii concentrandu-se in acelasi timp pe uniformizarea texturii si tonusului pielii. Femeile care introduc pentru prima data retinolul in rutina, ar trebui sa inceapa cu un produs cu un procent mic, cum este acesta.

  • Seara 3 si 4 – hidratare – este momentul ca femeile sa se concentreze asupra hidratarii si recuperarii barierei pielii. Cremele hidratante care contin ceramide, acid hialuronic, pantenol si acizi grasi sunt cele mai bune.