Sistemul de incalzire cu aer cald

Majoritatea gospodariilor din America de Nord depind de un cuptor central pentru a furniza energie termica. Respectivul cuptor functioneaza prin suflare de aer incalzit, prin conducte care distribuie aerul cald in toata casa incalzind astfel toate camerele locuintei.

Calorifere de aluminiu

Acest tip de sistem de incalzire se numeste sistem de incalzire cu aer cald sau sistem de incazire cu aer fortat (sau pulsat) in sistemul de distributie al casei. Acest sistem poate fi alimentat de energie electrica, gaze naturale sau pacura. In interiorul unui cuptor cu gaz sau cu combustibil lichid, combustibilul este amestecat cu aerul si ars pentru a degaja energie termica. Flacarile rezultate elimina caldura, iar un schimbator termic din metal va transfera doar caldura prin sistemul casei. Mecanismul este relativ foarte simplu de explicat. Aerul cald este impins prin schimbatorul de caldura de catre elicea unui ventilator instalat in cuptor, apoi este fortat prin tubulatura in aval de schimbatorul de caldura. La un cuptor, gazele rezultate in urma arderii sunt evacuate din cladire printr-o conducta de evacuare. Cuptoarele atmosferice de productie mai veche degaja aerul cald direct in atmosfera , pierzandu-si astfel aproximativ 30% din energia calorica doar pentru a mentine sistemul de evacuare suficient de fierbinte sa se ridice in conditii de siguranta prin cosul de evacuare al fumului.

Actualele cuptoare de dimensiuni mai reduse reduc in mod substantial aceste deseuri toxice emanate in atmosfera prin utilizarea unui ventilator. Acest inductor trage gazele nocive prin intermediul schimbatorului de caldura si elimina fumul catre cosul de fum. Cuptoarele moderne sunt concepute sa functioneze prin condensare pentru a recendica o mare parte din aceasta caldura si a o impiedica sa scape prin racirea gazelor de esapament cu mult sub 50 de grade Celsius, asta in cazul in care vaporii de apa din gazele de esapamant vor condensa. Profesionistii de la eCalorifere.ro ofera la preturi corecte sisteme moderne de incalzire a locuintei. Acestia vand centrale termice de calitate si diverse modele de calorifere de aluminiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.