Sfaturi pentru depasirea adversitatii

Fie ca ne place sau nu, adversitatea face parte din viata. Depasirea adversitatii este unul dintre cele mai mari obstacole cu care ne confruntam. Probleme, mari si mici, apar pe parcursul intregii noastre existente. Indiferent cat suntem de destepti, inteligenti sau fericiti, vom avea parte de lupte, provocari, dificultati si, uneori, momente de panica.

Invatarea de a trata si de a depasi adversitatea este ceea ce construieste caracterul si rezistenta.

Fiecare provocare si fiecare dificultate cu care ne confruntam cu succes in viata serveste pentru a ne intari vointa, increderea si capacitatea de a trece peste obstacolele viitoare. Atunci cand raspundeti pozitiv si constructiv la cele mai mari provocari, forta, curajul, caracterul si perseverenta apar din interiorul vostru.

Bineinteles, din moment ce suntem oameni, este foarte usor sa fim influentati de sentimentul de nedreptate al vietii sau ne punem intrebarea „de ce eu”?. Cand o facem, nu reusim sa recunoastem oportunitatile intelepciunii si cresterea care insoteste adversitatea. Cu toate acestea, de indata ce ne permitem sa gandim mai clar, suntem capabili sa renuntam la gandurile autodistructive si neproductive si sa ajungem la a ne ocupa de ceea ce este prioritar.

Asa cum am aratat deja, adversitatea face parte din viata. Oriunde te uiti in jur exista o lupta. Exista inundatii, tsunami, razboaie si calamitati de toate tipurile. Chiar si in propriul tau cerc familial si de prieteni exista moartea, pierderea si tragedia. Desi durerea este inevitabila, suferinta este optionala. De exemplu, daca nu aveti suficienta rezistenta sau experienta in rezolvarea dificultatilor, adversitatea va poate zdrobi. Pe de alta parte, daca aveti suficienta rezilienta, atunci acestea va vor face mai puternici. Rezistenta la adversitate, ca orice muschi, este construita treptat si exponential, cu expunerea repetata la obstacole. Daca nu aveti experienta in confruntarea obstacolelor (ca atunci cand alegeti sa le evitati), un eveniment traumatic va poate duce la probleme serioase.

Exista multe povestiri inspirate despre oameni care au depasit suferintele aparent insurmontabile. Ei au triumfat asupra adversitatilor lor traind o viata de succes si productiva, in loc sa se lase prada depresiei.

Determinarea, rezilienta si perseverenta au permis tuturor acestor oameni sa-si invinga adversitatile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.