Sfaturi pentru cum sa cumperi o casa

Achizitionarea unei locuinte este o decizie importanta care nu se poate lua cu usurinta. Este important sa se defineasca obiectivele personale si financiare inainte de a incepe sa se caute casa potrivita.  Persoana care doreste sa faca acest pas trebuie sa se gandeasca la factori diversi: daca doreste mai multa stabilitate, daca are sens financiar si daca este pregatita pentru responsabilitatea de a mentine o casa. Un alt lucru important este stabilirea bugeului pe care si-l poate permite cumparatorul.

Un agent imobiliar cu experienta poate fi cheia care va ajuta o persoana sa gaseasca acea casa de vis si pentru a negocia cu vanzatorul in numele cumparatorului. Agentul ar trebui sa fie de partea clientului, ajutandu-l sa ia decizii in cunostinta de cauza si sa se adreseze altor profesionisti cum ar fi contractori (daca este necesar), evaluatori si companii de titluri.

Inainte de a angaja un agent imobiliar, trebuie sa se afle istoricul, cunostintele in domeniul imobiliar si cum care este volumul de munca al acestuia (unii agenti pot fi depasiti). Aceasta persoana poate ajuta intr-un singur mod: poate economisi timp si bani, ajutand clientii sa caute o casa potrivita nevoilor lor

Persoanelor care doresc sa isi cumpere o casa, le este recomandat sa mearga in cartierele in care doresc sa se mute, pentru a vedea ce case sunt de vanzare si pentru a evalua locuintele posibil de vizitat. Afisarea fotografiilor poate fi inselatoare, astfel incat, solutia optima consta in vizitarea caselor in persoana, ceea ce le permite cumparatorilor sa ia o decizie in cunostinta de cauza.

Un pachet complet de oferta ar trebui sa includa pretul resedintei pe care il poate oferi cumparatorul, dovada fondurilor pentru o plata in avans (aceasta ajuta pe pietele competitive), o scrisoare personala catre vanzator, termeni s.a.m.d.

O vizita la domiciliu ajuta la obtinerea unei imagini de ansamblu a problemelor mecanice si structurale ale proprietatii.  De asemenea, va ajuta cumparatorii sa isi dea seama cum sa procedeze in procesul de vanzare-cumparareCumparatorul poate sa intrebe vanzatorul despre reparatii, sau pur si simplu sa anticipeze reparatii viitoare dupa ce se muta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.