Sfaturi pentru cum sa achizitionezi un laptop ieftin

In Romania, piata abunda de oferte de laptopuri noi, SH si refurbished. Cu toate acestea, cumparatorii ar trebui sa tina cont de cateva aspecte pentru a face o alegere corecta, cea pe care nu o vor regreta.

La ce voi folosi laptopul meu?

Aceasta este o intrebare la care trebuie sa raspunda inclusiv cei care urmaresc sa cumpere un laptop ieftin. Raspunsul la aceasta intrebare va determina alegerea dimensiunii ecranului si, prin urmare, a laptopului, dar si a procesorului.

Daca laptopul va fi folosit ca un computer sedentar, ar trebui sa se aleaga un model de 15,6, 16 sau chiar 17,3 inci pentru un confort mai mare. Pentru o utilizare mai mobila, un model de 13,3” sau 14” va fi ideal pentru a nu sacrifica prea mult confortul.

Un alt aspect de luat in considerare este greutatea. La modelele de 13,3 pana la 14 inci, greutatea variaza intre 1 kg si 1,5 kg, in functie de model si de echiparea acestuia, in timp ce modelele de 15,6 pana la 17,3 inci cantaresc in general intre 1,5 kg si aproximativ 3 kg pentru cele mai mari modele.

Trebuie remarcat faptul ca exista laptopuri de mari dimensiuni cu o greutate apropiata de un kilogram care ofera un compromis interesant intre confortul de utilizare si mobilitate, dar cu dotari care pot fi inferioare, cum ar fi o baterie cu durata de viata mai lunga si un pret mai mare.

Cu tastatura detasabila? Cu ecran de 360°?

De cativa ani incoace, au aparut laptopuri cu un format diferit de formatul traditional tastatura-balama-ecran, pe care anglo-saxonii il numesc clamshell. Exista laptopuri cu ecrane detasabile care pot fi folosite ca tablete, laptopuri cu ecrane tactile si asa-numitele laptopuri convertibile cu ecrane care pot fi intoarse complet. Aceste variante pot fi gasite inclusiv pe piata de laptopuri second hand.

Laptop ieftin | IT-SH.ro

Laptop ieftin

Evident, toate aceste optiuni ofera mai multa flexibilitate, dar au si constrangeri: greutate suplimentara pentru ecranele tactile, performante mai scazute pentru PC-urile cu ecrane detasabile etc. Principalul sfat care se poate da este ca persoanele care fac achizitia sa isi puna intrebarea privind utilitatea acelei optiuni si sa faca un compromis in functie de nevoile pe care le au.

IT-SH.ro este un magazin online din care se pot cumpara echipamente IT de o buna calitate, ieftine si foarte diversificate in ceea ce priveste intrebuintarea.