Sfaturi in caz de incendiu

Instalatii antiincendiu

Cand vine vorba de izbucnirea unui incendiu, exista atat vesti proaste, cat si bune. Vestea buna este ca pana si copiii, datorita accesului la internet si filme documentare, au ajuns la un stadiu de dezvoltare in care riscul sa moara intr-un incendiu este destul de mic. Vestea proasta este ca un foc poate izbucni oricand, iar acesta se extinde repede si de accea trebuie sa stiti ce sa faceti cand va aflati intr-o astfel de situatie.

In primul rand, echipati-va casa cu instalatii antiincendiu, precum alarme. Acestea reduc mortalitatea cu pana la 50%, conform statisticilor. Aveti grija sa le verificati odata la cateva luni si sa le schimbati bateriile. Instalati-le in fiecare incapere din casa pentru siguranta maxima. Asigurati-va ca toti cei din casa stiu care este sunetul pe care alarma il scoate in caz de pericol. De asemenea, mai puteti echipa camerele si cu sprinklere. Pentru sprinkler la pret bun, va recomandam Instalmontaj.eu.

Daca aprindeti lumanari, tineti-le departe de orice poate lua foc si de fiecare data cand parasiti camera unde acestea ard, aveti grija sa le stingeti.

Cumparati-va un extinctor si tineti-l in bucatarie. Nu se stie cand apare o urgenta si aveti nevoie de el.

Daca totusi un incendiu izbucneste, parasiti locuinta cat mai repede. In cazul in care fumul este foarte gros, asezati-va la podea si tarati-va pana afara. Daca aveti usi de deschis, folositi-va tricoul pentru ca manerele vor fi foarte fierbinti.De asemenea, acoperiti-va caile respiratorii. Intoxicarea cu fum si alte substante poate fi mai nociva decat arsurile de suprafata.

Si nu in ultimul rand, sunati de urgenta la 112 pentru a chema pompierii si salvarea in caz de nevoie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.