Secrete pentru a fi eficient in timpul sesiunii

Luna Mai vine cu zile calde, parfum de tei, planuri de vacanta si ceva nu tocmai placut dar folositor pentru studenti, sesiunea! In saptamanile ce stau inaintea examenelor ai chef de orice altceva, numai de invatat nu. Sesiunea este cel mai bun moment de facut curatenie, de zugravit, de intalniri cu cei dragi, de testat retete noi, mai putin de studiat. Te afli cu o zi inaintea unui examen important. Deschizi cursurile, cartile, notitele si descoperi ca nu prea le poti invata pe toate asa din scurt. Ce faci? Cum iti gasesti energia necesara pentru a studia eficient? Ceai? Cafea?

In primul si in primul rand, renunta la toate sticlele si cutiile care promit sa-ti dea aripi si avant pe campul studiului. Ia in picioare niste incaltari comode si iesi afara, alearga 15-20 de minute. Poate parea un exercitiu contraproductiv, dar consumarea enerigiei prin efort fizic poate fi un impuls pentru efortul intelectual. Cercetarile arata ca exercitiile fizice elibereaza proteinele din creier, fapt ce contribuie la imbunatatirea memoriei si la cresterea performantei cognitive.

In cazul in care beneficiile exercitiilor fizice nu sunt suficiente, ce ar fi sa intervii si pe parte emotionala? In momentele de pauza, cauta sustinere de la persoanele dragi. Celor care doresc sa te asculte, povesteste-le ce ai citit si astfel informatia se va fixa si mai bine.

Vei spune ca toate acestea functioneaza bine daca sunt facute din timp, asa si este, insa functioneaza de minune si in momentele de criza. Decat sa pierzi timpul gandindu-te cum sa te organizezi, mai bine iti iei 20 de minute pentru alergat sau 5 minute in care sa povestesti ceva cu cineva drag.

Cumpar carti de orice fel | www.anticariat-carti.com

Dupa sesiune fa ceva care sa te elibereze de povara invatatului, vinde cartile! Te temi ca nu ai cui? Cumpar carti in Bucuresti pentru a le revinde intr-un anticariat. Nu-i asa ca te simti mai bine stiind ca altcineva va simti ceea ce ai simtit si tu cand ai studiat? Acceseaza www.anticariat-carti.com si afla mai multe despre cum sa vinzi carti in mod eficient. Nu-ti face griji, cumpar carti de orice fel!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.