Riscurile unui implant dentar nereusit

stomatolog in Bucuresti

Implant dentar

Chiar daca tehnica in ceea ce priveste domeniul medical a evoluat mult in ultima vreme, totusi riscurile unui tratament de implant dentar se ridica in prezent, la nivel global, intre 2-5% dintre cazuri. Un esec din acest punct de vedere presupune un retratrament destul de costisitor si de traumatizant pentru pacient, precum si o lunga perioada de refacere.

Oferirea unei garantii a tratamentului este o dovada atat pentru medic cat si pentru pacient a unei sigurante a serviciilor medicale. Desi rata de esec este redusa, totusi este bine sa stii care pot fi riscurile unei astfel de interventii.

Paralizie partiala

Aceasta se manifesta din cauza lezarii nervilor si are ca urmare imposibilitatea utilizarii unor muschi faciali. Efectul poate fi temporar, insa in cazuri rare se poate instala chiar definitiv. Daca implantul a fost inserat langa nerv sau chiar in structura acestuia, pacientul va simti o amortire a zonei respective.

Lezarea tesuturilor

Tratamentul de implant poate conduce si la formarea unor leziuni sau deteriorari la nivelul tesuturilor, fapt ce duce la o inflamatie ulterioara. Adeseori aceasta se retrage dupa cateva zile, insa daca acest lucru nu se intampla, este nevoie sa consultam medicul care ne-a tratat. In cele mai grave cazuri va fi necesara scoaterea implantului si o interventie de adjuvare.

Pierderea implantului

Mobilitatea implantului in locul sau de insertie este urmarea unui montaj necorespunzator ori neacceptarea lui de catre organism. In majoritatea cazurilor de acest fel este necesara inlocuirea implantului, iar locul pe care acesta se va realiza va suporta un retratament.

Afectarea sinusurilor

Daca inserarea implantului nu este realizata corespunzator si cand lungimea acestuia este prea mare, poate duce la afectarea sinusurilor. Daca medicul considera necesar, se va recurge la eliminarea implantului si se va efectua o noua incercare dupa o perioada de timp.

Pentru a evita toate aceste neplaceri, este necesar sa apelezi la un stomatolog in Bucuresti de incredere. Clinica VelvetDental dispune de o echipa de specialisti cu experienta in domeniul implantologiei, care au la activ sute de interventii, ceea ce ii face pregatiti pentru orice situatie. Acceseaza site-ul Velvetdental.ro si programeaza-te pentru un consult. In urma acestuia vei sti daca esti un bun candidat pentru un implant dentar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.