Remedii naturiste pentru colecista

Colecista este o inflamatie a vezicii biliare care apare din cauza acumularii pietrelor sau nisipului in interiorul acestui organ. Exista o serie de remedii naturiste pentru colecista, precum sucul de lamaie, uleiul de masline sau curcuma, dar consumul acestora ar trebui sa vine doar in completarea unui tratament deja prestabilit de medicul specialist.

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru colecista

De regula, medicii recomanda o serie de tratamente alternative, efectele benefice ale remediilor naturale fiind binecunoscute.

  • Sucul de lamaie si uleiul de masline

In primul rand, una dintre cele mai simple si economice solutii pentru indepartarea pietrelor la vezica biliara il reprezinta sucul de lamaie amestecat cu ulei de masline. Un astfel de remediu este folosit din mosi stramosi, iar beneficiile sale sunt incontestabile. Tratamentul trebuie luat dimineata pe stomacul gol pentru a asigura o mai buna functionare a intregului organism.

  • Suplimentele de curcuma

Suplimentele orale de curcuma au aratat rezultate eficiente in tratamentul colecistei. In doar cateva saptamani, pacientii vor resimti imbunatatiri vizibile, deoarece aceasta stimuleaza foarte bine contractia vezicii biliare. Chiar daca nu au fost identificate reactii adverse in consumarea curcumei pe termen lung, orice monitorizare este binevenita pentru a se stabili daca doza are nevoie sau nu de ajustari.

  • Semintele de in

Semintele de in consumate in combinatie cu laptele, s-au dovedit a fi un remediu foarte bun. Datorita proprietatilor sale miraculoase, ajuta la imbunatatirea functionarii normale a ficatului si la regenerarea tesutului deteriorat.

  • Zeama de la ridiche

Un alt tratament care trebuie mentionat este cel care contine zeama de la o ridiche neagra, data anterior pe razatoare, si scursa apoi printr-un tifon. Este recomandat consumului unui jumatate de pahar seara, inainte de culcare, dupa care se impune un repaus culcat de aproximativ 30 de minute, pe patea dreapta.

Pe langa toate aceste tratamente naturiste folosite in lupta impotriva colicii biliari, pacientii trebui sa acorde o atentie sporita si consumului de lichide, in special, apa sau suc de mere, fara zahar. Anumite alimente care pot provoca aciditate, precum mancarurile grase trebuie eliminate din dieta zilnica astfel incat rezultatele obtinute sa fie cat mai rapide.