Remedii naturale pentru subtierea sangelui

Medicamentele pentru subtierea sangelui sunt eficiente dar au si efecte adverse. Aceste contin substante care reduc capacitatea de a forma cheaguri. 

Coagularea sangelui este o modalitate prin care organismul incearca sa previna sangerarile excesive, motiv pentru care, de cele mai multe ori, aceasta capacitate a sangelui este utila. Cu toate acestea, in unele cazuri, coagularea sangelui poate fi, de asemenea, un motiv de ingrijorare.

Unele afectiuni, inclusiv modificari ale ritmului cardiac, defecte cardiace, interventii chirurgicale la inima, pot determina medicul sa prescrie un medicament pentru subtierea sangelui, deoarece aceste afectiuni cresc riscul de a dezvolta cheaguri de sange (trombi) care pot pune viata in pericol, ceea ce poate duce la infarct sau accident vascular cerebral.

Din fericire, farmacia naturii vine in ajutor cu alimente si alte substante care reduc capacitatea sangelui de a forma cheaguri sau de a le ajuta sa se dizolve, facandu-le potentiale anticoagulante naturale. Iata cateva anticoagulante naturale:

Curcuma

Ingredientul sau activ este o substanta cunoscuta sub numele de cumarina, care are proprietati antiinflamatorii si actioneaza in acelasi timp prin inhibarea anumitor etape ale procesului de coagulare a sangelui sau a factorilor de coagulare, prevenind astfel formarea cheagurilor de sange.

Ghimbir

Face parte din aceeasi familie ca turmericul si contine salicilati – derivati naturali ai acidului salicilic care se gasesc in multe plante. Acidul acetilsalicilic este derivat sintetic din salicilat si este cunoscut sub numele de aspirina, care este adesea tratamentul recomandat de prevenire a accidentului vascular cerebral si a infarctului.

Bromelina

Bromelaina este o enzima care se gaseste in mod natural in ananas. Poate fi un tratament eficient pentru bolile cardiovasculare si hipertensiunea arteriala. Conform unor studii, bromelina poate dilua sangele, descompune cheagurile de sange si reduce formarea altora noi.

Enzima are si proprietati antiinflamatorii. Pe langa consumul de ananas, bromelina poate fi furnizata organismului sub forma de suplimente.

Persoanele care iau medicamente anticoagulante nu ar trebui sa foloseasca remedii naturale fara sa discute mai intai cu medicul lor. Desi naturale, unele substante si alimente pot dilua sangele prea mult, mai ales atunci cand sunt luate cu medicamente.