Principalele obiective turistice ale Armeniei

Cu manastiri stravechi, monumente medievale, sate istorice pitoresti si peisaje uluitoare, Armenia este un amestec atragator pentru calatorii sai. Iata o lista cu unele dintre cele mai bune atractii turistice din Armenia, care vor oferi turistilor o privire asupra istoriei acestui taram misterios.

  • Centrul orasului antic Erevan

Erevan este mai vechi decat Roma, deoarece are peste 2800 de ani. Daca vizitatorii se afla in oras pentru prima data si pentru o perioada scurta de timp, trebuie sa mearga in centru. Ocupand inima Erevanului, Piata Republicii este unul dintre cele mai frumoase locuri din Armenia.

Denumita si „Piata Erevan”, are o fatada atemporala si o sectiune cu piscina si fantani muzicale. In jurul pietei se gasesc cladiri neoclasice fermecatoare, inclusiv repere celebre, precum Galeria Nationala de Arta, Oficiul Postal Central, Casa Guvernului si Ministerul Energiei si Resurselor Naturale.

  • Orasul Etchmiadzin

Etchmiadzin, cunoscut oficial ca Vagharshapat, este cel mai sacru oras al Armeniei si se afla la 20 kilometri de Erevan. Un tur al Armeniei nu ar fi complet fara o vizita la Etchmiadzin. Turistii care nu doresc sa depinda de orare si transportul public, pot apela in Erevan la un serviciu de inchirieri auto.

Locuitorii din Armenia considera acest oras capitala spirituala a tarii. Armenia a adoptat crestinismul in 301 d.Hr., fiind prima tara din lume care a facut acest lucru. Mai multe biserici din acea epoca se afla si astazi in Etchmiadzin. De aceea, ele sunt printre cele mai vechi biserici crestine din lume.

  • Lacul Sevan

Lacul Sevan este situat in provincia pitoreasca a Armeniei – Gegharkunik, cuprins intre Erevan in est si teritoriul disputat al Nagorno-Karabakh la vest. Lacul, cunoscut si sub denumirea de „perla Armeniei”, este o comoara nationala nu numai pentru ca este singurul corp de apa major al tarii fara iesire la mare, dar gazduieste si mai multe biserici antice, inclusiv faimoasa Manastire Sevanavank, care atrage numerosi turisti.