Patru zone turistice de vizitat in Romania

Obiective turistice Romania

Cei mai multi romani prefera sa isi faca vacantele in destinatii aflate in afara teritoriului tarii noastre si isi doresc sa vada locuri indepartate, foarte promovate prin diverse intermedii. Totusi, fac asta in detrimentul vizitarii propriei tari, considerand ca aici nu este nimic de vizitat atat de spectaculos si de interesant. Totusi, nu este deloc asa. Turismul romanesc nu este bine dezvoltat, pentru ca sunt putini cei care se ocupa cu adevarat de prezentarea obiectivelor turistice ale tarii noastre. Preferam sa vorbim de frumusetile Greciei, Turciei sau ale tarilor occidentale, decat de cele care ne sunt mai la indemana si mai aproape de noi. Insa Romania are si ea propriile locuri atragatoare, care poate ar trebui explorate mai mult, poate chiar inainte de a ne extinde interesul catre alte tari. Iata care ar fi doar cateva dintre acestea:

Delta Dunarii

Delta Dunarii este o zona si un fenomen unic in Europa. Fiind un tip de relief in continua formare, ea se schimba destul de mult odata cu trecerea anilor si este un spectacol in sine. Aici peisajul este pe cat de surprinzator pe atat de frumos si calm. Apele line ale bratelor Dunarii, care ajung sa se uneasca cu Marea Neagra, dar si minunata fauna fac din aceasta zona un loc unic. Diversitatea aparent inepuizabila de pasari rare, pe care doar aici le putem intalni, este foarte atragatoare. Pentru ca ne aflam intr-o rezervatie naturala, vom intalni specii unice, despre care localnicii sunt dispusi sa ne povesteasca ore in sir.

Alunecarea lenta de-a lungul canalelor, pe barci de diferite forme si dimensiuni ne releva un spectacol al naturii inconfundabil, iar traditionalele mancaruri pe baza de peste ne vor face sa ne dorim sa revenim cat mai curand aici.

Bucovina

Bucovina este o zona a tarii noastre care are foarte multe de oferit sip e care multi straini au descoperit-o deja, poate chiar inaintea noastra. Faptul ca oamenii de aici sunt extreme de primitori si de prietenosi nu mai este pentru nimeni ceva necunoscut, ei fiind mereu dispusi sa ne primeasca in casele lor traditionale si sa ne ofere mese imbelsugate, in care placintele sunt vedetele meniului.

Manastirile, monumente incadrate pe lista patrimoniului UNESCO, sunt si ele puncte de atractie majore ale zonei, pe care trebuie sa le admiram macar o data in viata.

Maramures

Maramuresul este printre putinele zone ale tarii, unde traditia inca se mentine adanc inradacinata in vietile oamenilor. Indiferent ca mergem in aceasta zona in timpul iernii, unde vom vedea cum se desfasoara pas cu pas pregatirile pentru sarbatori, ori alegem sa petrecem Pastile aici sau vacanta de vara, vom face cunostinta cu o comunitate culturala aparte, unde inca mai putem vedea oameni purtand frumosul costum national, dar vom gasi si exemple de arhitectura traditionala inca nealterate de materialele si formele modernitatii.

Centrul Transilvaniei

Zona centrala a Transilvaniei este si ea foarte cunoscuta de turistii straini, care de fiecare data cand viziteaza tara noastra includ in traseele lor si aceasta zona frumoasa. Datorita asezarilor sasesti sau unguresti, aceste spatii au un aer occidental, foarte bine organizat si cu un specific si un aer aparte, unic in Romania. Indiferent ca este vorba de Sibiu, Sighisoara, Cluj sau Targu Mures, vom descoperi aici o alta mentalitate si o cultura romaneasca aparte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.