Patru moduri de indepartare si prevenire a depunerii de tartru

Cabinet stomatologic

Se stie deja ca placa bacteriana, care in timp se transforma in tartru este responsabila pentru numeroase afectiuni stomatologice, de la carii de colet, pana la parodontoza si pierderea dintilor. Tartrul este o formatiune dura care se depune in special pe suprafata interioara a dintilor, mai ales in locurile greu accesibile. Prevenirea si indepartarea acestuia face parte din pastrarea unei igiene corespunzatoare si aceasta se poate face in mai multe moduri:
Detartrajul
Desigur ca cea mai eficienta metoda de curatare o reprezinta detartrajul realizat in cabinet stomatologic. Acesta ar trebui realizat de doua ori pe an, mai ales de catre persoanele care sunt expuse mai mult acestui risc, respectiv fumatorii, cei cu implanturi dentare sau suferinzii de boli cardiovasculare. Uneori aceasta procedura poate provoca un oarecare disconfort, astfel incat se recomanda realizarea unei anestezii locale, pentru ca pacientul sa se simta confortabil si sa fie o procedura de stomatologie fara durere.
Detartajul se executa manual, cu instrumente speciale, cu ultrasunete sau cu aer comprimat, in functie de echiparea fiecarui cabinet, iar dupa acesta, se recurge la un periaj profesional cu un pasta de dinti speciala, care elimina si ultimele resturi de pe dinti, impiedicand astfel alte depuneri.

Periajul
Un periaj corect si executat in mod consecvent ne poate ajuta sa prevenim depunerile de tartru. Acesta este recomandat in fiecare dimineata si seara si dupa mese, iar daca acest lucru nu este posibil se poate mesteca guma fara zahar sau se poate consuma un fruct mai dur.
Pentru ca periajul sa fie eficient sunt recumandate pastele de dinti cu fluor si periute cu un cap rotunjit si cu o duritate medie, intreaga procedura fiind recomandat a dura cel putin 3 minute.
Apa si ata de gura
Ata dentara are rolul de a indeparta resturile care nu sunt accesibile periutei de dinti si ea completeaza periajul dentar. De asemenea, apa de gura este foarte importanta pentru ca ea indeparteaza placa bacteriana si previne depunerile de tartru si ea trebuie folosita dupa fiecare periaj.
Pentru a primi cele mai bune sfaturi in legatura cu lupta impotriva tartrului trebuie sa te adresezi unor specialisti. La Clinica Dental Crown Health, o clinica de stomatologie in Titan, beneficiezi de servicii de foarte buna calitate si de profesionismul medicilor. Acceseaza si tu site-ul Cabinetstomatolog.ro si afla mai multe informatii despre cabinet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.