Ombre sau Balayage? Care este tehnica potrivita de vopsire a parului?

Femeile doresc sa arate impecabil din cap pana in picioare. Noile tendinte in vopsirea parului sunt reprezentate de tipul de vopsit Ombre, dar si de tehnica Balayage, ambele fiind folosite de specialistii celui mai renumit salon de infrumusetare din sector 1, Joyasalon.ro . Aspectul parului, culoarea acestuia si coafura sunt elemente foarte importante pentru femeile care se ingrijesc si vor sa arate mereu impecabil.

Diferentele principale intre Ombre si Balayage

Balayage este un termen care provine din verbul francez „balayer”, care inseamna a matura. Aceasta tehnica se refera la presararea de suvite mai deschise la culoare, pe lungimea parului, insa concentrate pe partile superioare ale acestuia. Principalul avantaj al acestei tehnici consta in faptul ca adauga dimensiune parului.

Ombre este un termen care provine tot din limba franceza, tehnica fiind mult mai indrazneata si presupunand deschiderea graduala a culorii, de la radacina pana la varfuri. In cazul in care femeile opteaza pentru tehnica Ombre, trebuie sa nu existe linie de demarcatie intre culori, ci, mai degraba, efecte de highlight subtile, in care radacinile raman naturale, iar femeile arata in permanenta ca si cum s-au intors de la un sejur lung la mare.

Ombre vs. Balayage

Desi sunt diferite, ambele tehnici au aspecte comune, putand fi realizate pe orice nuanta de par, adica nu numai pe satin, ci si pe blond sau pe un saten mai inchis. Din punctul de vedere al intretinerii, ambele tehnici sunt usor de intretinut in comparatie cu un par vopsit in integralitate intr-o nuanta diferita de cea naturala. Ombre este mai intens si necesita mai multe retusuri la coafor, iar Balayage poate fi pastrat si cateva luni bune, in functie de ritmul cresterii parului.

Vopsit Ombre | salon de infrumusetare din sector 1 | joyasalon.ro

vopsit Ombre

Pentru ca Ombre sa functioneze, femeile trebuie sa plece de la un saten deschis sau de la un blond inchis, pana la cel mai profund negru. Balayage este mai versatil si poate fi realizat si pe parul natural roscat si pe cel cu nuantele anterior mentionate. In fond, clientele isi aleg tehnica de colorare. Important este sa adopte un stil de colorare a parului care sa le avantajeze, sa le puna in valoare trasaturile si sa le intinereasca.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.