O zi in Salzburg

Capitala provinciei cu acelasi nume, Salzburg, situata in Nord-Vestul Austriei, este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, atat multumita arhitecturii sale, cat si pentru imprejurimile magnifice si se intinde de-a lungul raului Salzach. Orasul Vechi, romantic, este un cartier compact cu strazi inguste, medievale, ce nu trebuie ratat, la fel si pietele spatioase din zona rezidentiala dintre districtele Neutor si Neugebäude.

Salzburg este faimos pentru lumea muzicii, fiind chiar locul unde s-a nascut Wolfgang Amadeus Mozard.

Salzburg este dominat de fortificatia pitoreasca Hohensalzburg. Castelul a fost construit in 1077 si multe din ceea ce poate fi vizitat aici dateaza de la inceputul anilor 1500. Se poate ajunge la castel printr-o plimbare de 20 de minute, pornind din Centrul Vechi sau cu trenul. In castel se afla un ascensor datand din 1504, iar alte atractii sunt curtea, cu Biserica Sf. George, din 1502 si faimosul Salzburg Bull. Muzeul Cetatii este de neratat, aici avand ocazia sa vedeti armele si dispozitivele de tortura si Muzeul Regimentului Rainer, unde se gasesc artefacte din vechiul regiment din Salzburg.

Manastirea Benedicta St. Peter a fost fondata de Sf. Rupert in 690 I.Hr. si a servit drept resedinta a arhiepiscopilor pana in anul 1110. In timp ce cladirile dateaza din secolele XVII si XVIII, ele raman un exemplu impresionant ale arhitecturii istorice, turnul inalt fiind primul de acest fel din Europa. Atractiile turistice sunt curtea bisericii, unde se afla un cimitir, dar si Capela Maxim. Un pasaj duce de la cimitir spre curtea exterioara cu statuia Sf. Petru, construita in 1673, precum si memorialul lui Haydn, care descrie viata si opera cui Johann Michael Haydn, fratele renumitului compositor Joseph Haydn.

O cladire proeminenta, datorita turnurilor sale ce masoara 79 de metri inaltime, Catedrala din Salzburg a fost finalizata in 1657 si este renumita pentru stilul sau Italian. O parte a cladirii, indreptata catre Domplatz, are patru statui de marmura, cei din exterior reprezendantu-i pe Sf. Rupert si Virgil, in timp ce acelea din interior ii descriu pe Sf. Petru si Pavel. Usile masive din bronz cu simbolurile Credinta, Iubire si Speranta, altarul inalt cu Invierea, pictat in 1628 si frescele superbe, dar si Muzeul Catedralei, sunt doar cateva atractii turistice ale Catedralei Salzburg.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.