Mituri despre detartraj

Detartrajul este o procedura stomatologica efectuata pentru indepartarea tartrului care se depune in timp pe dinti in urma obiceiurilor nesanatoase sau a igienei necorespunzatoare, iar unii pacienti care apeleaza la detartraj in sectorul 2 recunosc ca au avut ezitari din cauza numeroaselor mituri care vehiculeaza in privinta acestui tratament.

Detartrajul nu este necesar doar persoanelor cu o igiena dentara precara

Microorganismele care conduc la formarea placii bacteriene nu sunt indepartate prin simplul periaj, care curata dintii si elimina resturile. Tartrul apare deopotriva la persoanele cu o igiena orala necorespunzatoare, precum si la cele cu o igiena orala corecta. Anumiti factori (fumatul, alimentatia nesanatoasa) pot accelera formarea tartrului dentar. Specialistii de la clinica stomatologica din sector 2 – Elveto Dent recomanda pacientilor sa urmeze aceasta procedura o data la 6 luni.

Detartrajul nu albeste dintii

Desi dintii par mai albi in urma acestei proceduri, acest lucru se datoreaza aspectului curat si neted al dintelui, de pe care a fost eliminata placa dentara. Astfel, faptul ca detartrajul albeste dintii este doar o iluzie, albirea dintilor fiind o procedura stomatologica diferita de detartraj.

Detartrajul nu afecteaza smaltul si nu face dintii mai sensibili

Este adevarat ca in urma procedurii pacientul poate resimti o sensibilitate care apare in cazul dintilor cu retractii gingivale sau radacini expuse, insa faptul ca smaltul este afectat si ca sensibilitatea dintilor creste sunt doar mituri. O cantitate mare de placa bacteriana conduce la evolutia afectiunilor gingivale, iar detartrajul si periajul profesional asigura inlaturarea acesteia prin metode moderne si non-invazive, care nu afecteaza smaltul.

Clinica stomatologica din sector 2 | Detartraj in sectorul 2 | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

Detartrajul nu provoaca spatii marite intre dinti

Senzatia de spatiu marit intre dinti care se resimte in urma detartrajului apare ca rezultat in urma indepartarii tartrului, care tinea dintii uniti. Cu trecerea timpului, aceste spatii vor fi acoperite de gingie. O acumulare excesiva de tartru poate duce la boli parodontale. Este important ca specialistii sa informeze pacientul cu privire la orice nelamurire in privinta acestei proceduri.

Printre serviciile stomatologice oferite de Elveto-Dent.ro, se numara detartrajul si periajul profesional, realizate cu ajutorul aparaturii moderne de ultima generatie, care asigura o procedura nedureroasa pentru pacient si rezultate de lunga durata pentru un zambet neted si sanatos.